Belföld

MBO/MBI Klub indult a magyar gazdasági felsővezetők számára

Irány a menedzseri ki- vagy bevásárlás! A Dresdner Kleinwort Capital (DrKC) befektetési csoport MBO/MBI klubot indított Magyarországon a Pedersen & Partners fejvadász céggel közösen.

A menedzseri ki- és bevásárlás klub, amelynek a “Dresdner Kleinwort Capital and Pedersen & Partners MBI & MBO Club” nevet adták, az Egyesült Királyságban működő kapcsolatépítő hálózat modelljén alapul. Elsősorban azokat a magyar felsővezetőket célozzák meg, akik a jövőben sikeres MBO/MBI programok szereplői lehetnek. A klub bevezető előadását február végén tartották meg a budapesti Marriott szállodában.

A válogatott klubtagok évente háromszor fognak találkozni, hogy megvitassák a vezetői kivásárlásokkal és vezetői bevásárlásokkal kapcsolatos kérdéseket. A témák között szerepelni fognak jogi, adózási, vagyonértékelési és ár-megállapítási kérdések.

A tagság ingyenes, és életének nagy álmát válthatja valóra az, akinek sikerül üzletet kötnie. Azoknak, akik nem kötnek ilyen üzletet, a klubtagság szintén számos előnnyel fog járni, mert kapcsolatépítési lehetőséget teremt, és a klubban érdekes és ötletadó megbeszéléseket folytathatnak. A klub célja az, hogy megadja a vállalkozóknak azokat az ismereteket, amelyek az MBO/MBI programokban való sikeres részvételhez szükségesek.

A Dresdner Kleinwort Capital 225 millió dolláros Emerging Europe alapja 3-25 millió dollár közötti összeget fektet be olyan közép- és kelet-európai vállalatokba, amelyek kivételes növekedési potenciállal rendelkeznek. Az alap a következő ágazatokra összpontosít: távközlés, média, informatika, egészségügyi szolgáltatások, márkás fogyasztási cikkek, értékesítés, kiskereskedelem és speciális engineering tevékenységek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik