Belföld

Regionális elosztó központtá válhat a Sybase Magyarország

A szoftverfejlesztéssel foglalkozó Sybase Magyarországon és a régióban egyaránt erősíteni kívánja pozícióit, főleg a vállalati portálok piacán és a mobil eszközök alkalmazásai területén - közölte Martin Timmann, a kaliforniai székhelyű társaság regionális igazgatója a napokban tett magyarországi látogatása alkalmából.

Az igazgató elmondta: a fellendülő magyarországi pénzügyi piacon egyre nagyobb lehetőségek kínálkoznak elektronikus kereskedelmi rendszerek biztosítására.
– Az ország jó geopolitikai adottságokkal is rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy regionális elosztóbázisként funkcionáljon – mutatott rá Martin Timmann. Hozzátette: főleg Romániában, Szerbiában lehet a magyar leányvállalat disztribútor, mivel ezekben az országokban az anyacég egyelőre még nincs jelen.
Az igazgató megjegyezte, hogy a társaság pozíciójának regionális erősítésében jelentős szerepet játszik az a pár éve zajló profilváltás, amelynek során a Sybase a hagyományos adatbázis-kezelő megoldásokról elektronikus kereskedelmi, illetve mobil megoldásokra állt át.
A világ egyik vezető szoftvervállalataként ismert Sybase termékei a különböző információs rendszereket kapcsolja össze, szinkronizálja a különböző alkalmazásokat. A cég tavaly októberben alapított leányvállalatot, előtte az Axis Kft. forgalmazott Sybase termékeket. Koller György, a 10 millió forint törzstőkével létrehozott Sybase Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a vállalkozás terveiről kifejtette: a tavalyi mintegy 300 millió forintos árbevétel az idén 500-600 millió forintra nőhet, amelynek túlnyomó hányada a pénzügyi szektor bővülő megrendeléseiből várható. A forgalom a pénzügyi szektor megrendelésein kívül az államigazgatási eladásokból, és ágazati – telekommunikációs, kereskedelmi, egészségügyi – megoldások szállításából tevődik össze. A Sybase Magyarország tulajdonosi szerkezetéből annyi ismert, hogy a cég többségi tulajdonosán, az Axis Kft.-n kívül tulajdonrésszel rendelkezik több magánszemély. Martin Timmann beszámolt arról, hogy az anyacég tavaly az ágazatra jellemző recesszió ellenére tartotta az árbevétel szintjét, az idén azonban már mintegy 15 százalékos növekedéssel számolnak. A Sybase 2001-ben 930 millió dollár forgalmat bonyolított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik