Belföld

Biztosítás fantáziátlan rokonok ellen

A vacak karácsonyi ajándékok elleni biztosítás a "funky business" legfrissebb terméke. Az üzleti élet újból bebizonyította, hogy a leleményesség és az életrevalóság nem ismer határokat - mint ahogyan a pénz iránti vágy sem.

Biztosítás fantáziátlan rokonok ellen 1Az ötletet így lehetne reklámozni: “Amennyiben önnek fantáziátlanok a rokonai, és halomban állnak otthon a karácsonyra kapott golyóstollak, monogramos zsebkendők vagy filléres verseskötetek, itt a nagy lehetőség, hogy megcsinálja szerencséjét.” És tényleg! Az Ultraviolet nevű brit cég olyan biztosítási konstrukciót kínál, amellyel évi 100 angol fontért akár 500 fontnyi kártérítést is kaphat a szerződő fél, amennyiben egy független bizottság megállapítja, hogy valóban ötletszegény és hasznavehetetlen holmikat kapott karácsonyra.

Biztosítás fantáziátlan rokonok ellen 2A biztosítási szabályzat persze tartalmaz néhány megkötést. Azt például, hogy az ajánlat kizárólag karácsonyra vonatkozik, és nem vesz figyelembe ajándék zoknit, arcszeszt vagy alsóneműt, tehát néhány olyan holmit, amelyre mindig szüksége lehet az embernek. Ezzel szemben konkrét módon meghatározhatatlan azon dolgok neve és száma, amelyek sérthetik a megajándékozott fél érzelmeit, és éppen ezt a csalódásérzést szeretné kihasználni a kissé pihentagyúnak méltán nevezhető ötlet.

Van más isAz Ultraviolet Újév közeledtével más biztosítási konstrukciót is kínál: a kudarcba fulladt újévi partikra fizet. 10 angol fontért biztosíthatjuk magunkat arra az esetre, ha kidobnak minket egy felhőtlen szórakozást ígérő buliból, vagy reggel egy rendőrségi cellában köszöntjük az új esztendőt…

Simon Burgess, az Ultraviolet egyik vezető munkatársa szerint cége új ötletét “a piaci viszonyok diktálták”. Tapasztalható, úgymond, hogy a világgazdaság lassulása nyomán az emberek mind kevesebb pénzt és figyelmet fordítanak egymás megajándékozására, egyre többen kapnak teljesen fölösleges vagy kifejezetten sértő “figyelmességeket”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik