Belföld

A hp elnyerte a Nokia informatikai szolgáltatások nyújtására vonatkozó globális szerződését

A megállapodás nyomán a Nokia informatikai környezete skálázható és kockázatmentes infrastruktúrává alakul át.

A Hewlett-Packard Company (NYSE:HWP) ma bejelentette, hogy a Nokia Corporation döntése értelmében a jövőben a hp nyújtja a Nokia üzletmenet szempontjából kritikus fontosságú (business-critical) informatikai szolgáltatásainak egy részét. A hp feladata, hogy a Nokia merev informatikai környezetét rugalmas és skálázható infrastruktúrává alakítva, javítsa a szolgáltatási teljesítményt, és csökkentse minimumra a rendszeresen felmerülő, állandó költségek szintjét. A mai napon aláírt, 185 millió dollár értékű megállapodás idén november 1-én lép érvénybe, és hároméves időtartamra szól.

A megállapodás értelmében a hp Services veszi át a Nokia finnországi, egyesült államokbeli, kínai és szingapúri infrastruktúra-üzemeltetési központjainak működtetését. A hp Services fogja menedzselni a Nokia 60 000 nemzetközi felhasználója által igénybe vett, Lotus Notes groupware, Microsoft Exchange, valamint fájlnyomtatási és fájlmegosztási szolgáltatásokat. A fentiek mellett a hp a Nokia 7 nemzetközi üzemeltetési központjában telepített 3000 szerver támogatását is vállalta. A megállapodás nyomán a hp a Nokia mintegy 260 alkalmazottját is átveszi.

A hp outsourcing szemléletének köszönhetően a Nokia informatikai szolgáltatásokhoz fűződő pénzügyi kockázatai minimálisra csökkennek. A hp filozófiája szerint a konkrét célszámokat meghaladó mértékű költségmegtakarításon a két cég közösen osztozik. A Nokia mintegy 25 százalékos költségcsökkenést remél a megállapodás hároméves időtartama alatt. A hp-vel most aláírt szerződés egyébként a Nokia eddigi legnagyobb értékű outsourcing-megállapodása.

“Cégeink ma kölcsönösen előnyös megállapodást kötöttek egymással” – nyilatkozta Ann Livermore, a hp Services elnöke. “A Nokia a hp Services komplex és globális informatikai infrastruktúrák menedzselése terén felhalmozott szakmai tapasztalatából profitálhat, a hp pedig olyan ütőképes informatikus csapatot vehet át a Nokiától, amely a jövőben is kiváló szolgáltatási színvonalat garantál a Nokia részére.”

“Nagy örömünkre szolgál, hogy olyan komoly nemzetközi szolgáltatócéggel dolgozhatunk együtt, mint a hp. Vállalataink nemcsak a szakmai hozzáértés, hanem a vállalati értékek és kultúra terén is tökéletes partnerei egymásnak” – hangsúlyozta Mikko Kosonen, a Nokia Strategy and Information Management vezető elnökhelyettese. “A méretgazdaságosság révén jelentős költségmegtakarítást nyújtó együttműködés szerves része annak a folyamatos Nokia-stratégiának, amely képességeink továbbfejlesztését és globális partnerkapcsolatok kialakítását irányozza elő.”

Néhány szó a Hewlett-Packardról
A számítástechnikai és képalkotási megoldások vezető nemzetközi szállítójaként ismert Hewlett-Packard Company mindenki számára elérhetővé kívánja tenni a technológiai vívmányokat és azok előnyeit. A hp bevételei a 2000. pénzügyi évben elérték a 48,8 milliárd dollárt. A hp-ről és termékeiről további információt talál a világhálón, a http://www.hp.com és a http://www.hp.hu címen.

A Lotus a Lotus Development Corporation bejegyzett védjegye.

A Microsoft a Microsoft Corporation Egyesült Államokban nyilvántartásba vett, bejegyzett védjegye.

Jelen sajtóközlemény olyan – kockázatokat és bizonytalanságokat hordozó, illetve feltételezésekre épülő – jövőre utaló állításokat tartalmaz, amelyek meghiúsulása vagy pontatlansága esetén a hp és konszolidált leányvállalatai eredményei jelentős mértékben eltérhetnek a jövőre utaló állításokban nyílt vagy burkolt formában megfogalmazott eredményektől. A tényadatokon kívül minden egyéb információra vonatkozó megállapítás jövőre utaló állításnak minősül: így a jövőbeni bevétellel, nyereséggel vagy más pénzügyi adattal kapcsolatos bármely becslés; a vállalat vezetésének a cég jövőbeni működésére kiható terveiben, stratégiáiban vagy célkitűzéseiben foglalt bármely állítás; az újonnan bevezetni kívánt termékekkel, szolgáltatásokkal vagy fejlesztésekkel kapcsolatos bármely megállapítás; a jövőbeni gazdasági viszonyokra illetve teljesítményre vonatkozó bármely utalás; továbbá a fentiek közül bármelyik állítással kapcsolatos vélekedés vagy feltételezés is ebbe a kategóriába tartozik. Kockázatnak illetve bizonytalansági tényezőnek számítanak például az emberi erőforrás-gazdálkodással kapcsolatos kérdések, valamint az, hogy a hp képes lesz-e időben kifejleszteni, előállítani és engedélyeztetni új termékeit, szolgáltatásait és azok jellemzőkészletét; meg tud-e felelni az eszközállomány – és ezen belül a készletszint – kezelésében rejlő kihívásoknak; megfelelőken kezelik-e külső partnerei termékeit értékesítési csatornáikban; illetve az, hogy sikerül-e a költségeket az árbevétel növelése mellett is viszonylag alacsony szinten tartani. A többi kockázat ismertetése az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez rendszeresen benyújtott jelentésekben található. E jelentések köre a kizárólagosság szándéka nélkül kiterjed a 2000. október 31-én zárt pénzügyi évről készített “10-K” típusú beszámolóra, és az ezt követően benyújtott negyedéves jelentésekre is. A hp-nek nem áll szándékában aktualizálni a fenti, jövőre utaló állításokat, és erre vonatkozóan nem is vállal semminemű felelősséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik