Belföld

Gazdára várnak az üdülési csekkek

Alkalmas adókímélő jutalmazásra, szolgálhatná a belföldi idegenforgalom fellendülését. Lassan két és fél éve létezik, minden érintett számára előnnyel jár, sokan azonban nem is hallottak az üdülési csekkről.

Amit az üdülési csekkről tudni kell Az üdülési csekk olyan névre szóló, nem átruházható, több részletben is felhasználható, különböző névértékű fizetési eszköz, amely kizárólag belföldi szálláshelyen használható fel a kibocsátást követő 365 napon belül. A legnagyobb a 20 ezer forintos csekk. Hazánkban 1998. január elsején vezették be, a rendszer működtetéséért a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. felel. Az alapötlet Franciaországból származik, hazánkon kívül használják még Svájcban, és gondolkodik a bevezetésén Olaszország és Portugália is. A rendszer lényegében a szociális turizmus alapötletre épül, célja a lakosság nyaralásának támogatása. Ezt nemcsak közvetlenül, hanem közvetve, adókedvezmények formájában teszi. Az éremnek természetesen két oldala van: ha a lakosság belföldön nyaral, megnőnek a turizmusból származó bevételek is.

Munkáltató: adókedvezmény

A cég által megvásárolt üdülési csekk névértékének 50 százalékáig, személyenként évente 20 ezer forintig adómentes. A törvény szerint az üdülési csekk természetbeni juttatásnak számít, költségként elszámolható, így a társaságok számára adólap-csökkentő tétel.

“Amikor a Mol Rt. saját tulajdonában levő hoteljeit eladta, dolgozóink támogatására az üdülési csekk látszott a legvonzóbb megoldásnak, hiszen az adózási kedvezmények miatt igen alacsony a költségvonzata” – mondta el az FN-nek Kovács Anita, a Mol Rt. személyzeti osztályának munkatársa. A dolgozók ilyen támogatása természetesen nem csak pénzügyi előnyökkel jár: jelentősen csökken a számviteli adminisztráció is, hiszen nem kell foglalkozni egyéni számlákkal.

A 100 embert foglalkoztató Macher Gépészeti és Elektronikai Kft. tavaly megnyerte a családbarát munkahely díját. Két éve használja az üdülési csekket. A juttatással szeretné motiválni dolgozóit, hiszen az alkalmazottak maguk jelölhetik ki az év során legjobban teljesítőket, akik aztán a cégtől jutalmul üdülési csekket kapnak.

Munkavállaló: adómentes konstrukció

Az üdülési csekk a munkavállalók számára teljesen adómentes. A többnyire jutalomként vagy kiegészítő szolgáltatásként kapott összeg már 1000 elfogadó helyen felhasználható, akár több részletben is, igaz, hogy csak belföldön. S mivel családtagok számára is igényelhető, természetesen nem kell egyedül tölteni a nyaralásra szánt heteket.

A Nemzeti Üdülési Alapítvány évi 380 millió forintos keretet oszt szét rászoruló magánszemélyek között: támogatnak időseket, gyermekes családokat és fogyatékosokat is. Az igénylés menete egyszerű, az ügyfélszolgálati irodákban kapható nyomtatvány kitöltése után bizottság dönt a támogatás mértékéről, vagyis arról, hogy az igénylőnek a csekk névértékének hány százalékát kell kifizetnie.

Az üdülési csekk
elõnyei
Munkáltató számára
Munkavállaló számára
Belföldi turizmus
A névérték 50 százalékáig
adómentes
Adómentes
Növekvõ forgalom
Adóalap csökkentõ
tétel
Családtagjaik számára
is igénybevehetik
Fizetõképes belföldi
vendégkör
Egyszerû ügymenet
Már 1000 elfogadóhely között
választhat
Elõ- és utószezoni
kapacitások jobb kihasználása
Munkavállalók elkötelezettségét
erõsíti

Lökést adhat a belföldi turizmus terjedésének

Mivel az üdülési csekk kizárólag belföldön használható fel, élénkíti a hazai idegenforgalmat. A fejlett országokban az idegenforgalomból származó bevételek 60-70 százaléka a belföldi turizmusból származik, nálunk ez az arány egyelőre jóval alacsonyabb. Az üdülési csekk rendszerével azonban jelentős elmozdulás következhet be.

A balatoni szállodák körében elterjedt a csekk használata. Egy balatonakarattyai szálloda igazgatója elmondta lapunknak: nem is engedhetnék meg maguknak, hogy ne fogadjanak el üdülési csekket, hiszen a fokozatosan növekvő középrétegbeli vendégkört vesztenék el. Ezzel szemben a Hunguest Hotels Rt. vendégkörének csak csekély százalékát teszik ki az üdülési csekkel fizetők, tudtuk meg Szabó József, a szállodalánc értékesítési igazgatójától.

A szolgáltató egységeknek jutalékot kell fizetniük a Nemzeti Üdültetési Szolgálat Kft.-nek, azonban ez sokak szerint elfogadható. Hiszen minden üzletszerzőnek jutalék jár, és a Nemzeti Üdülési Szolgálatnak is fedeznie kell költségeit. Az üdülési csekk pénzbeli ellenértékét a Nemzeti Üdülési Szolgálat 10 napon belül átutalja az adott vendéglátó egységnek.

Állam: az adókedvezményt kompenzálja a forgalmi adóbevétel növekedése

A költségvetés korábban közel 1 milliárd forintos közvetlen üdülési támogatást nyújtott, ettől az üdülési csekk rendszerének bevezetésével megszabadult. Természetesen az állam pénzügyi szempontból a csekkel járó adókedvezmény miatt pénztől esik el, de a kieső összeget a csekk belföldi felhasználásakor befolyó általános forgalmi adótöbblet pótolja. Nem mellékes a rendszer közérzetjavító hatása sem.

Úgy tűnik tehát, hogy az üdülési csekk minden érintett számára előnyökkel jár. Az adatok azt mutatják, hogy rohamosan terjed használata, de még messze elmarad a kormány egymilliós álmától. Az első félévben 44 500 személynek vállalatok és intézmények vásároltak üdülési csekket, alapítványi támogatásban pedig 56 700-an részesültek, ez összesen 34 százalékos éves szintű növekedést jelent.

Mégsem élvezzük ki a tutit

A vártnál lassúbb elterjedés oka részben az, hogy az üdülési csekk bevezetésekor még a működéshez szükséges jogszabályi háttér sem állt rendelkezésre. Így az újságokból csak arról értesülhettünk, hogy kormányunk figyel ránk, támogatja a középréteget is, csak éppen hasznát nem élvezhettük, mert használni senki sem akarta a csekket, hiszen jogi következményei nem voltak tisztázva, és kevés információ jutott el a cégekhez és a rászorulókhoz. A Nemzeti Üdülési Szolgálat ugyan egyre aktívabban népszerűsíti a csekket, de még mindig erős információtorzulásokkal találkozhatunk.

Egyes turisztikai egységek például továbbra is meggyőződéssel állítják, hogy az üdülési csekkből csak rengeteg papírmunkával és adminisztrációval lesz készpénz. Munkavállalók szintén jelentős hányada nincs tisztában azzal, hogy ilyen támogatás is rendelkezésére áll, az üdülési csekk híre sokszor szájról szájra terjed. Az Hewitt Associates humánerőforrás tanácsadó cég tavalyi felmérése szerint a megkérdezett vállalatok csupán 3 százaléka használja az üdülési csekket, és csupán a dolgozók 10-15 százalékát részesítik benne.

Az üdülési csekk
adózási hatásai
Bérjellegû juttatás
Természetbeni juttatás
Üdülési csekk- juttatás
Munkavállaló
Családtag részére
1 fõ alkalmazott részére
(nettó)
40 000
40 000
40 000
40 000
Dolgozót terhelõ levonások:
(bruttó bér alapján)
Jövedelemadó (30%)
20 870
Tb járulék (11 %)
7 652
Munkáltatói járulék
(1,5 %)
1 043
Munkáltatót terhelõ
költségek:
Természetbeni juttatás szja
(44%)
17 600
8 800
8 800
Tb járulék (31%)
21 565
12 400
6 200
Tb járulék (11%)
2 200
Munkaadói járulék
(3%)
2 087
1 200
600
Szakképzési hozzájárulás
(1,5%)
1 043
Kezelési díj (csekk névértékének
7%-a)
2 800
2 800
Vállalatot terhelõ költségek
84 261
71 200
58 400
53 800
Forrás: Nemzeti Üdülési
Szolgálat Kft

Ajánlott videó

Olvasói sztorik