Belföld

Filmajánló: A csábítás elmélete

A fiatal, New Yorkban élő Jane Goodale (Ashley Judd) sikerre született: egy népszerű tévéshow tehetséges munkatársa, és a szerelemben is szerencsés.

Filmajánló: A csábítás elmélete 1Amikor a show sármos új producere, Ray Brown (Greg Kinnear) elkezd udvarolni neki, ő a legboldogabb a világon. Rövidesen Ray kimondja a bűvös szót, és az elvarázsolt pár közösen keres (és talál) egy kis meghitt szerelmi fészket. Ekkor azonban Ray hirtelen lehűti a szenvedélyeket, mire Jane padlóra kerül. Hogy túlélje a szakítást, Jane hevesen keresni kezdi Ray viselkedésének magyarázatát, és úgy gondolja, meg is találja – nem egészen ott, ahol számított rá: az állatvilágban. Jane az állatok párosodási szokásait kutatva különös összefüggést fedez fel a férfiak és a hím állatok között.

Filmajánló: A csábítás elmélete 2Mivel Jane felmondta bérelt lakását, amikor az összeköltözést tervezték Rayjel, sürgősen újat kell keresnie. Talál is – ráadásul munkatársa, a nőcsábász Eddie Alden nemcsak saját hálószobát biztosít neki, hanem azt is, hogy egészen közelről tanulmányozhassa egy valódi hím viselkedését.

Jane megosztja újonnan szerzett tudását barátnőjével, Lizzel (Marisa Tomei), egy férfimagazin szerkesztőjével, aki ráveszi, hogy írjon álnéven cikket elméletéből. A cikk hatalmas szenzáció lesz, és Jane-t az ország legtöbbet emlegetett személyévé avatja. És bár Jane mindent megtesz azért, hogy demisztifikálja két ember kapcsolatát, ahogy Eddie-vel egyre közelebb kerülnek egymáshoz, be kell látnia, hogy az emberi szív – még egy férfié is! – bonyolultabb annál, hogy csak az ösztönök vezéreljék.

Szereplők: Ashley Judd, Greg Kinnear, Hugh Jackman, Marisa Tomei, Ellen Barkin.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik