Belföld

Érdekli, hogy melyik a legjobb munkahely Magyarországon?

Érdekli, hogy melyik a legjobb munkahely Magyarországon? 1A “Legjobb Munkahely” felmérés címmel induló, átfogó kutatási program külföldön komoly hagyományokkal bír: a Hewitt Associates 1997-ben készítette el első ilyen jellegű felmérését “The 100 Best Companies to Work for in America” címen, a Fortune magazin támogatásával. 2000-től pedig már Kanadában, Indiában, Ausztráliában, Brazíliában és Németországban is kutatják, hogy ki a legjobb foglalkoztató.

A Hewitt Associates idén először Magyarországra vonatkozóan is elkészíti felmérését, amelynek médiapartnere a Figyelő.

Külföldi eredmények és publikációkHa kíváncsi a külföldi eredményekre, klikkeljen ide:

Az amerikai 100 Best to Work for in America projekt

A németországi Attraktive Arbeitgeber projekt

A Fortune publikációjáról

A kutatásból minden kiderül: a résztvevő vállalatok valós képet kaphatnak az üzleti eredményesség egyik legfontosabb tényezőjéről: munkaadói teljesítményükről. Megtudhatják, mennyire elégedettek az alkalmazottak, milyen a szervezeti kultúra, mennyire hatékonyak a humán folyamatok. Arra is fény derül, melyik a legjobb munkahely Magyarországon, vagy az egyes iparágakban. És amiből mindenki tanulhat: megtudhatjuk azt is, hogy vajon mitől jók a legjobbak.

Hogyan vehet részt a felmérésben?

A felmérésben való részvétel ingyenes, minden résztvevő hozzáférhet az összesített – akár iparág-specifikus – eredményekhez is.

A részvételnek egyetlen feltétele van: a munkavállalók számának meg kell haladnia a száz főt.

Ha szeretné megtudni vállalata hol áll a munkaerőért folytatott versenyben, és részt kíván venni a felmérésben, akkor

1. Kérjük töltse ki a jelentkezési lapot.

A jelentkezés határideje 2001. július 16.

2. A Hewitt Inside Consulting tanácsadóinak segítségével készítse el a kérdőíves felméréseket 2001. szeptember 15-ig.

3. Novemberben pedig kézhez kapja az eredményeket.

HitelesenA felmérés hitelességét egy úgynevezett tanácsadó testület garantálja, melynek tagjai: BAT, Ericcson, IQSoft, Matáv, Oracle, Pannon GSM, Philips, Shell, Unilever. A tanácsadó testület tagjai szakmai tapasztalatukkal biztosítják azt, hogy a felmérés a valóban fontos elemeket vizsgálja.

A felmérés módszertana

A Hewitt Inside Consulting alapelvei közé tartozik az egyszerűség, az objektivitás és az összehasonlíthatóság. A vizsgálat három területre terjed ki: a munkavállalók elégedettségére és a vállalati kultúrára, a vállalati HR folyamatokra valamint a felsővezetők tevékenységére. A vizsgált területek pontszámait összegezzük, súlyozzuk és így alakul ki az objektív végső sorrend.

A dolgozók elégedettségét egy 110 kérdéses kérdőív segítségével végezzük el, amelynek kérdéseit hét szempont szerint alakítottuk ki. Nem kerül sor valamennyi dolgozó megkérdezésére, az elégedettség elemzését egy reprezentatív mintára támaszkodva készítjük el.

Megvizsgáljuk a vállalat HR folyamatait is, egy körülbelül 100 kérdést tartalmazó magyar viszonyokra adaptált kérdőív kitöltésével. A felmért területek a következők:

• Ösztönzés / Teljesítménymenedzsmenet

• Képzés / Karrierfejlesztés

• Kiválasztás

• Munkakörülmények

• Egészség / Jólét

Legvégül pedig megkérdezzük a felsővezetőket, hogy hogyan látják ők a HR szerepét és feladatait a vállalatnál; mit gondolnak a vállalati kultúráról és kommunikációról; hogyan látják a cég stratégiáját. Tudván, hogy a vezetők ideje a legkevesebb, az ő kérdőívük csupán 15 kérdést tartalmaz.

Mindenképp érdemes résztvennie a felmérésbenHa szeretné tudni, hogy

• mely vállalat a “legjobb munkahely” Magyarországon?

• mitől jobbak a legjobbak?

• mitől sikeresek a legjobbak a munkavállalókért folyatott versenyben?

• hogyan látják munkavállalóink a vállalatot?

• hogyan látják versenytársainkat az iparágban?

Néhány mondat az eredményekről

Az eredményeket a felmérés hazai partnere, a Figyelő publikálja. Az eredmények között a legjobb vállalatok rangsorát közöljük összesítve és iparáganként, ezzel is biztosítva a legjobbaknak járó elismerést a “győzteseknek”.

A résztvevők ingyen hozzájuthatnak az eredményekhez, és igény esetén bővebb, részletesebb értékelést is kaphatnak.

Bővebben a riportokról >>>

Amennyiben érdeklődik felmérésünk iránt, kérjük jöjjön el július 12-én a Margitszigeti Thermál Hotelbe 9 órára, ahol egy reggeli keretében bővebben informáljuk és megválaszoljuk kérdéseit. (Jelentkezési lap a tájékoztató reggelire)

Ha bármilyen kérdése van, kérjük forduljon bizalommal Réh Ágneshez a 231-2066-os telefonszámon. Kérdéseit emailben is felteheti a következő email címen: reh.agnes@hewitt.inside.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik