Belföld

Autóbusz-különjárati megegyezés

24.hu
24.hu

2001. 06. 27. 19:10

[FN, MTI-Eco] Kazatsay Zoltán, a Közlekedési és Vízügyi Minisztérium EU integrációs helyettes államtitkára Brüsszelben aláírta az autóbuszos nemzetközi különjárati személyszállításról szóló Interbus megállapodást . A megállapodás várhatóan 2002. január 1-jén lép hatályba az Európai Közösség tagállamai és 14 közép- és kelet-európai ország, köztük Magyarország között. Lényege, hogy a részt vevő országok egymás közötti nemzetközi különjárati autóbuszos személyszállításukat liberalizált módon és egységes, közösségi jogszabályokon alapuló rendelkezések alapján szabályozzák. A megállapodás révén Magyarország a jövőben kizárhatja a nemzetközi forgalomból a környezetszennyező autóbuszokat.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.