Belföld

Szinkronban az üzlet – A HP Magyarország féléves üzleti eredményei.

Új integrált kis- és középvállalatoknak szóló megoldáscsomagok.

A Hewlett-Packard Magyarország eladásai USD alapon 7%-kal növekedtek az előző év hasonló időszakához képest, amely mind az iparágban, mind a cég más országainak eredményeihez viszonyítva kiemelkedő eredménynek számít. A termékkörből elsősorban a kliens és noteszgépek voltak kedveltek a vásárlók körében, itt a hazai piacon a HP az első negyedéves adatok szerint a második helyet foglalja el a gyártók rangsorában. A forgalom növekedése dollárban 200 %-ra tehető. Ugyancsak eredményes időszakot zárt a cég a tintasugaras technológiát használó kombinált irodai eszközök területén is, ahol 4-5-szörös a növekedés, míg a digitális fotózás és fotónyomtatás területén forgalomduplázás figyelhető meg. Az üzleti nyomtatásban egyre inkább elterjed a színes lézernyomtatók használata, a desktop nyomtatás területén a DeskJet 900-as sorozat a legnépszerűbb. A HP nagyvállalati szolgáltatásai közül kiemelkedő terület a magas rendelkezésre állás – a magyarországi képviselet az európai régióban 2. helyen áll.

Kizárólag Magyarországon

A kormányzat által meghirdetett információs társadalom stratégiájában nagyon fontos szerep jut a hazai kis- és középméretű vállalkozásoknak. Magyarország EU – csatlakozása előtt néhány évvel létfontosságú számukra, hogy biztonságos Internet-kapcsolattal és a legkorszerűbb infrastruktúrával ellátva fejlődjenek és fokozzák versenyképességüket.
A tavaly bevezetett HP Office csomagok sikerére építve új, minden szükséges hardver- és szoftverelemet, a telepítést, szerviztámogatást, illetve a kedvezményes finanszírozást is magukba foglaló Szinkron megoldáscsomagokat a HP magyar partnereivel, kizárólag a magyar piacra dolgozta ki.

Finanszírozás

A HP Szinkron csomagok egyedülállóak a magyar informatikai piac palettáján: a kis és közepes méretű vállalatok számára is elérhetővé tesznek olyan megoldásokat, amelyeket eddig csak a legnagyobb vállalatok engedhettek meg maguknak. A HP a csomagokat finanszírozási konstrukcióban értékesíti, így a vállalatoknak nem kell egy összegben kifizetniük a vételárat, s a részleteket költségként elszámolhatják.

A HP olyan átfogó megoldásokat dolgozott ki partnereivel, amelyek a több tíz- vagy akár százmilliós nagyvállalati szoftverek elérhető árú, a kis- és középvállalatok igényeihez szabott megfelelői. A HP a megoldásokhoz kedvező finanszírozási lehetőségeket ajánl, így a befektetés rövid idő alatt megtérül, mégis hosszú időre versenyelőnyt biztosít.

Együttműködés a partnerekkel

“Az új HP Szinkron megoldásokkal ismét bizonyítjuk, hogy a HP a megújulásra mindig képes, új utakat kereső, jó partner mind ügyfelei, mind megoldásszállító partnerei számára,” – nyilatkozta Pesti István, a Hewlett-Packard Magyarország ügyvezetője. “Partnerstratégiánk rendkívül egyszerű, ugyanakkor kulcsfontosságú: ha a HP-től ügyfeleink olyan megoldást kérnek, amelynek szállításában nincs elég tapasztalatunk, partnereink széles körében biztosan találunk olyat, aki egyedülálló kompetenciával rendelkezik. A HP nem zárkózik el az együttműködéstől egyetlen más vállalattal sem: meggyőződésünk, hogy csak úgy nyújthatunk teljes, megrendelőink minden igényét kielégítő megoldást, ha mindig a leginkább hozzáértő partnerrel dolgozunk.”

“A HP Szinkron megoldáscsomagok a tavaly bemutatott HP Office csomagok sikerére épülnek,” – tette hozzá Szakács Eszter, a HP Magyarország partnermenedzsere. “A csomagok konfigurációja a megrendelő igényeihez szabható. Olyan megoldásokat dolgoztunk ki, amelyeket a kedvező fizetési feltételeknek köszönhetően bármely vállalat megvásárolhat, azonnal megkezdheti a használatát, és így gyorsan versenyelőnyre tehet szert konkurenseivel szemben.”

A HP Szinkron csomagok

Szinkron Corvina integrált könyvtári rendszer
debis IT Services Dataware Kft.
A könyvtárak, közgyűjtemények, kutatással, fejlesztéssel foglalkozó profitorientált intézmények nélkülözhetetlen segítőtársa lehet ez a rugalmasan az igényekhez alakítható, integrált könyvtár-automatizálási rendszer.

Szinkron Oracle Applications E-Start vállalatirányítási rendszer
EuroTrend Informatikai Kft.
A kis- és középvállalatok igényeihez alakított vállalatirányítási rendszer.

Szinkron EuroStock készletgazdálkodási rendszer
EuroTrend Informatikai Kft.
Készletgazdálkodási rendszer elsősorban közepes és nagy méretű nagykereskedelmi vállalatok számára (főleg gyógyszer-, vetőmag-, élelmiszer-, elektronikai alkatrész- nagykereskedőknek).

Szinkron Hatékony Elektronikus Iroda
HyperMedia Systems Kft.
Az e-mailek, faxok, céges dokumentumok integrált kezelését, közös használatát és munkafolyamatba szervezését biztosító rendszer kis- és középvállalatok számára.

Szinkron ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) rendszer
HyperMedia Systems Kft.
Ügyfélkapcsolat-kezelő csomag az értékesítési, marketing és ügyfélszolgálati feladatok automatizálására közepes és nagyvállalatok részére, az Európában vezető Marketing Manager megoldással.

Szinkron Integrált Rendszervédelem
ICON Kft.
A megoldás széles körű, komplex védelmet nyújt a vállalatot fenyegető jelentősebb informatikai kockázatok ellen.

Szinkron Komplex Dokumentumkezelő Rendszer
ICON Kft.
Az Oracle megoldására épülő dokumentumkezelő rendszer, főbb funkciói az iktatás, a munkafolyamat-szervezés, az archiválás, és a dokumentumok visszakeresése.

Szinkron E-Room tudás- és projektmenedzsment, csoportmunka-rendszer
LR Tech Kft.
Internet-alapú digitális iroda a csapatmunka támogatására, bármilyen üzleti munkafolyamathoz.

Szinkron Ixos Exchange archiváló rendszer
PLAUT Hungária Kft.
Komplex archiváló rendszer azok számára, akik lehetőséget szeretnének hagyni a jövőbeli rugalmas növekedésnek, információs rendszerük funkcionalitásának bővítésének.

Szinkron Citadel biztonságos Internetes iroda
ProWare Kft., GuardWare Kft.
Minőségi, biztonságos, Internet-alapú kommunikációs és ügyviteli megoldás.

A HP Szinkron csomagok június 1-től rendelhetők.
Pontos csomagleirás és rendelési információ az alábbi webhelyen:
http://www.hp.hu/szinkron

Néhány szó a HP-ről
A Hewlett-Packard Company — a világ egyik vezető számítástechnikai és képfeldolgozási gyártója és szolgáltatója – célja, hogy könnyen kezelhető eszközei, hasznos e-szolgáltatásai és mindig működő Internetes infrastruktúra-megoldásai által minden felhasználó és vállalat számára elérhetővé tegye a technológiát és annak minden előnyét.

A HP bevételei a 2000. pénzügyi évben elérték a 48.8 milliárd dollárt. A HP-ről és termékeiről további információt talál a World Wide Weben, a http://www.hp.hu vagy a http://www.hp.com címen.

# # #

Ajánlott videó

Olvasói sztorik