Belföld

A világ legjobb weboldalainak versenye

Idén ötödik alkalommal ítélik oda a világ legjobb web site-jainak járó Webby Awards díjat. A 27 kategória közül természetesen nem hiányozhat a hír, a politika, a pénzügy, a tudomány, a divat, a humor, a zene és a film témája.

A világ legjobb weboldalainak versenye 1A Webby Awards a website-oknak, a technolóiai újdonságoknak és a cyber kreativitásnak járó egyik legkiemelkedőbb elismerés. Mind a 27 kategóriában öt jelölt közül választja ki minden évben a Digitális Művészetek és Tudományok Nemzetközi Akadémiája a szakmailag legkiemlekedőbbnek tartott oldalt. Ezenkívül minden kategóriában közönségdíjat is kiosztanak, a látogatók a weben július 4-éig adhatják le szavazataikat. (Ha szavazani akar, kattintson ide!)

Az Akadémia célja az interaktív média, a kreatív gondolatok és a technológiai újdonságok felkarolása, az új média kiemelkedő szakértőinek és újságíróinak összegyűjtése. 350 tagja között találjuk például a filmrendező Coppola-t, a zenész Bjork-ot, a cyberguru Esther Dyson-t vagy az Oracle elnökét, Larry Ellison-t. A tavalyi zsürinek tagja volt David Bowie zenész és Matt Groening, a TheSimpsons megalakotója is.

A világ legjobb weboldalainak versenye 2A győzteseket július 18-án San Francisco-ban hírdetik ki. Tavaly a hivatalos eredménykihírdetés után az ünneplés a világ 27 országából érkezett 3500 ember részvételével a Huntington parkban fejeződött be.

A tavalyi nyertesek között található többek között: kiemelkedő technológiai alkotások kategóriában: mind a szakma, mind a közönség szavazata alapján első lett a Google kereső, tudomány szekció: Lascaux-i barlangról szóló oldal, a közönség szavazata alapján a Monterey óceánvédő site, a hírsite-ok kategóriában: a Media News és az ABCNEWS.com, a divat kategóriában Paul Smith és a Toddoldham.com. Tavaly a pénzügyi site-ok kategóriájának győztesei a Gomez.com és a Paypal lettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik