Belföld

Vivendi

Virtuális mobilszolgáltató. Az EHT-ba csak mint lehetőség került be. A mobiltelefon-szolgáltatók nem kötelesek hálózataikat rendelkezésre bocsátani. A kért szabályozott árak helyett kereskedelmi ármegállapításra van lehetőség.

Előfizetői hurok átengedése (unbundling). A Vivendi szerette volna, ha a Matáv nem kérheti. A törvény ennek ellenére lehetőséget ad a Matáv számára is a kereskedelmi alapon történő unbundlingra. Kötelezettség nincs. A kisebb piaci erővel bíró szolgáltató a nagyobb hálózatát két évig szabályozott áron veheti igénybe.

Költségalapú mobil érkeztetési díjak A Vivendi kérte, hogy a vezetékes hálózatból mobil hálózatokba irányuló hívások díját költségalapon határozzák meg. Ehelyett ez a díjelem hatósági áras lesz.

Az IP Telefonia hagyományos hangátvitellel azonos kezelése. Az EHT-be nem került be. Szakértői vélemények szerint ennek következménye a kisebb hatékonyság és az áraknak az elérhetőnél lassabb csökkenése lesz.

Piacdefiniáció. Egységes országos piacmeghatározást javasolt a Vivendi. Az EHT ehelyett regionális piacokban “gondolkodik”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik