Belföld

Gyorsít a kiwwi

A kiwwi május 15-én újabb fejlesztéseket és tőkeemelést jelentett be, valamint bemutatta új portálját, mellyel egyre bővülő Internet-felhasználói táborát és a tízen- és huszonéves korosztályt kívánja megcélozni.

A cég kiwwi Voice nevű IP-alapú telefonszolgáltatását jelenleg 1500 vállalkozás használja. Az ügyfélkör 46%-át budapesti cégek teszik ki, a többi ügyfél szinte egyenletesen oszlik meg a vidéki nagyvárosok között. A legtöbb vállalati előfizető Győrben és Székesfehérváron van, ezektől kevéssel marad el Pécs, Szeged, Miskolc és Debrecen.

A kiwwi Net ingyenes Internet-szolgáltatásra több mint 80 ezren jelentkeztek, így a kiwwi állandóan bővíti kapacitásait, hogy eleget tudjon tenni a növekvő igényeknek. A decemberi indulás óta a cég megnyolcszorozta az Internet-hozzáférésre szánt kapacitásokat és szükség esetén további fejlesztéseket eszközöl. A kiwwi új portáljával újabb alternatív fórumot kíván nyújtani a tízen- és huszonévesek részére. A cég az elkövetkező hónapokban a portált folyamatosan bővíti és a portálra épülő új szolgáltatások bevezetését tervezi.

Az infrastrukturális fejlesztések miatt a kiwwi alaptőkéjét 2001. májusában 500 millió forintról 900 millióra emeli és nemsokára benyújtja a Cégbírósághoz az ehhez szükséges dokumentumokat. A tőkeemelés jelzi a társaság tulajdonosainak nagyfokú elkötelezettségét a cég és a magyar piac iránt. A vállalat az összegből a folyamatban lévő fejlesztéseket és beruházásokat kívánja fedezni. Az alaptőke-emelés a társaság hosszú távú finanszírozásához is kedvező feltételeket teremt.

Végvári Orsolya, a kiwwi ügyvezető igazgatója elmondta: “A következő hetek döntő fontosságúak lesznek a kiwwi szempontjából, hiszen nemsokára eldől, hogy milyen keretek között megy végbe a távközlési liberalizáció és mikor lesz érezhető annak hatása, valamint hogy sikerül-e egyezségre jutnunk a Matávval az ingyenes Internet-szolgáltatást illetően. Internet-hívások teszik ki a hazai telefonforgalom mintegy 25 százalékát (ráadásul olyan időszakokban, mikor a telefonhálózatok kihasználatlanok), így az Internet-szolgáltatók joggal várhatják el, hogy részesüljenek ezen hívások árbevételéből. A Matáv nemrégiben tett ajánlatát, miszerint az Internet-hívások díját az Internet-szolgáltatók számlázzák a Matáv előfizetőinek, a kiwwi nem fogadja el. Az Egységes Hírközlési Törvénynek figyelembe kell vennie, hogy csak ezen viszony szabályozásával szoríthatják le tartósan ill. szüntethetik meg az Internet-hozzáférés díját és terjedhet el az Internet használata Magyarországon. Annak érdekében, hogy a fogyasztók is mielőbb érezzék a liberalizáció hatását és a törvény elfogadása után ne húzódjon hónapokig a folyamat, fontos lenne, hogy a koncessziós társaságok még a nyáron elkészítsék az összekapcsolódásra vonatkozó referenciaajánlataikat és eljuttassák a Hírközlési Főfelügyelethez”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik