Belföld

Ki keres a legjobban?

A bank és az IT szektorban keresnek a legjobban ma Magyarországon - derül ki a Jobpilot Magyarország Kft. komparatív fizetési felméréséből. A Jobpilot országos vizsgálatához készített kérdőívet összesen 12 ezren töltötték ki.

Ki keres a legjobban? 1A bankok részlegvezetőinek, illetve osztályvezetőinek évi bruttó keresete elérheti a 10,7 millió forintot is. A beosztott banki munkatársak havi bruttó bére pedig átlagosan 220 ezer forint.

Olvassa elHa a felmérés részletei is érdeklik,

kattintson ide!

Az IT szektorban projektvezetői vagy csoportvezetői beosztásban átlagosan havi bruttó 370 ezer forint körül lehet keresni. A felsővezetők havi bruttó bére 730 ezer forintot is eléri. A Jobpilot Magyarország Kft. felméréséből kitűnik, hogy elsősorban mérnöki, informatikus, illetve közgazdasági alapvégzettséggel lehet az IT szektorban sikeresen elhelyezkedni.

Marketing területen az állást keresők beosztottként, 1-2 éves szakmai tapasztalat után havi bruttó 140 ezer forintos, míg egy szinttel feljebb, projektvezetőként, csoportvezetőként bruttó 220 ezer forintos fizetést tarthatnak reálisnak. Ugyanezen a szakterületen, felső vezetőként azonban már bruttó 500-600 ezer forint közötti havi jövedelmet jelöltek meg a megkérdezettek.

A szakmunkások számára a legjobban fizető szektor a filmipar és a rádió. Az érettségizettek pedig a telekommunikációs és informatikai vállalatoknál kereshetnek a legtöbbet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik