Belföld

Adomány a Pető Intézet gyermekeiért

A Magyarországra Akkreditált Nagykövetek Feleségeinek Klubja 2001. május 3-án exkluzív jótékonysági estélyt rendezett a Magyar Tudományos Akadémián, melynek teljes bevételét a Pető Intézetben nevelt mozgássérült gyermekek javára ajánlották fel.

A Budapesten jelenleg külügyi szolgálatot teljesítő diplomaták és házastársaik aktív szerepet kívánnak vállalni a magyarországi nonprofit szféra erősítésében, megszilárdításában. Ennek érdekében választották a jótékonysági rendezvény által nyújtott felajánlások tárgyául a nemzetközileg elismert Pető Intézetet.

Az eseményen a hazai társadalmi, diplomáciai, politikai, tudományos és üzleti élet prominens képviselői vettek részt. Vendégünk volt többek között, Dr. Glatz Ferenc, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, a Magyar Kormány miniszterei közül Dr. Harrach Péter – szociális és családügyi miniszter, Dr. Deutsch Tamás – sport és ifjúsági miniszter, az Állami Számvevőszék képviseletében Dr. Kovács Árpád, elnök. Számos külföldi ország hazánkba akkreditált nagykövet és felesége is képviseltette magát, mint például a brit, az izraeli, a szlovák, az egyiptomi, a vietnámi, a török, a német, a kubai, a szlovén, az orosz, a kanadai, az olasz, a libanoni és a dél-afrikai nagykövet .

A rendezvény exkluzivitásával összhangban, Magyarország 200 legjelentősebb vállalatának vezetői hivatalosak voltak az eseményre. A jótékonysági aukció árverési tárgyait különböző társaságok és magánszemélyek ajánlották fel. Szerepelt közöttük a Dior divatház kreációi, kortárs művészek (Pl: Barcsay Jenő, Kárpáti Éva, Korniss György, Melocco Miklós, Müller Árpád, Varga Imre …..) kiváló alkotásai.

A Pető Intézet ezúton szeretne köszönetet mondani a felajánlott támogatásért, amely azt az elismerő üzenetet küldi a közönség felé, hogy az Intézet tevékenysége, neve a legfelsőbb nemzetközi szinten is elismert.

További információ:

Ivicz Andrea
Rowland
345-9397
30/2112-454

Ajánlott videó

Olvasói sztorik