Belföld

Pesszimista tervek a BÉT-en

24.hu
24.hu

2000. 12. 27. 09:09

(FN, MN) A Budapesti Értéktőzsde a jövő év elejétől új üzleti tervvel indul, ugyanis az év végi közgyűlésen a tőzsdetagok jóváhagyták a vezetés új javaslatait. Dunavölgyi Mária, a BÉT ügyvezető igazgatója pesszimistának nevezte a mindösszesen 1979 millió forintos előirányzott bevételt, mivel ez lényegében megegyezik a 2000-ben befolyt összeggel. A várakozások szerint a csaknem kétmilliárd forintos bevétel több mint felét, 1,1 milliárd forintot a brókercégek fizetnek majd be forgalmuk arányában, 440 millióra számítanak a kibocsátási díjakból, 300 milliót remélnek a különböző tőzsdei információk értékesítéséből, és még 100 millió egyéb bevétellel számolnak. A december 20-i közgyűlésen felhatalmazták az igazgatóságot, hogy a BÉT vagyonának 10 százalékával részt vehet különböző vállalkozásokban, amelyek természetesen összhangban állnak a társaság működésével, tevékenységi körével és segítik a BÉT középtávú stratégiáját. A korábbi szabályok szerint minden ilyen fajta döntéshez az egész közgyűlés beleegyezése szükséges volt, ami igencsak lelassította a BÉT üzleti reagálóképességét, így a közgyűlés az igazgatóság hatáskörének bővítése mellett döntött.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.