Belföld

Filmajánló: A 6. napon

Arnold Schwarzenegger megint akciózik. A lövöldözős és robbantásos filmekben már nagy tapasztalatot szerzett színész újabb jövőt idéző történetben próbál igazságot tenni, és most szó szerint emberére akadt, mivel saját klónjával kerül szembe.

Filmajánló: A  6. napon 1A történet megint csak a képzelt jövőt próbálja elénk tárni, ahol a géntecnika a mindennapok részévé vált, segítségével eltűnőben vannak az egykor pusztító népbetegségek, és megoldódni látszik több világméretű társadalmi probléma is.

Mindezekről a paradicsomi állapotra asszociálhat a néző, és könnyedén megállapíthatja, hogy itt is van egy bizonyos tiltott gyümölcs: az emberi sejtek klónozása teljes emberi lények kitenyésztése céljából. Emberi szerveket bátran másolgatnak a filmben, viszont Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) igencsak meglepődik, mikor egy nap munkájából hazaérve saját mását találja saját szerepkörében. Mielőtt családja előtt leleplezné a csalót, elhatározza, hogy kideríti, ki és miért rondított bele magánéletébe és egyúttal a génmanipulációt szabályzó törvénybe.

Roger Spottiswoode, A holnap markában című James Bond film rendezője tökéletes szőnyeget tett az osztrák származású filmsztár lábai alá, így nem volt nehéz összehozni egy izgalmas mozit, ahol bár a végkimenetel előre sejthető, mégis akad néhány izgalmas fordulat, ami megrázza a nézőt. A jó színészgárda és az igényes filmtechnikai utómunka garanciát ad a 118 perc minden képkockájára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik