Közélet

Halott magyar Thaiföldön – nyomoz az NNI

Emberölés miatt rendelte el a nyomozást a Thaiföldön holtan talált magyar üzletember ügyében hétfőn a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Mint Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a Híradónak elmondta, 2011. február óta eltűnés miatt keresték az áldozatot, a mostani információk alapján viszont emberölés ügyében indították el a nyomozást.

A magyar-izraeli kettős állampolgárságú férfit – akit Thaiföldön a dzsungelben egy nejlonzsákban találtak meg – késsel ölhették meg. A gyilkossággal a férfi üzlettársát gyanúsítják, akivel az áldozat korábban elszámolási vitába keveredett. A Híradó információi szerint a feltételezett gyilkos nyolcéves börtönbüntetése elől szökött Thaiföldre, Magyarországon további vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények miatt még nyolc elfogatóparancs van ellene érvényben. A Híradó információi szerint a gyanúsítottnak köze lehet egy másik magyar vállalkozó szintén thaiföldi eltűnéséhez is.

A thai hatóságok elfogatóparancsot adtak ki a feltételezett tettes ellen. A konzuli szolgálat az eljárást fokozott figyelemmel kíséri.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik