Közélet

Elszabadult egy BKV-busz a Boráros téren

bkv-busz (bkv-busz, )
bkv-busz (bkv-busz, )

Váratlanul felpörgött a motor, majd elindult a kocsi. A sofőr szerencsére villámgyorsan közbelépett, így senkinek nem lett baja.

Az egyik 55-ös jelzésű busz került bajba. A távirati iroda úgy tudja, hogy műszaki hiba miatt maximumra felpörgött a motor, és a csuklójánál derékszögbe álló járművet 30-35 méter hosszan tolta előre.

A sofőr ekkor közbelépett, és megállította a kocsit, amelynek felgyűrődött a padlólemeze is. A buszon voltak utasok, szerencsére senki nem sérült meg. A Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécsere azt egyelőre nem tudta megmondani, pontosan mi okozta a bajt.

Lesújtó a BKV-buszok állapota, a járművek átlagéletkora 18 év, ami a duplája az Európában elfogadott 7-8 évnek. Becslések szerint négy-ötszáz járművet azonnal ki kellene vonni a forgalomból, de nincs pénz a pótlásukra.

Leütötték

Szintén szombaton, nem messze a Boráros tértől, a Mester utcában két férfi megverte az 51-es villamos vezetőjét. Annyi volt a “bűne”, hogy be akarta tartatni a szabályokat. Itt találja a részleteket,

Ajánlott videó

Olvasói sztorik