Közélet

A konkurencia áldozata lett a MÁV biztosító elnök-vezérigazgatója?

A volt elnök-vezérigazgató a bíróság előtt azt mondta: „Ha ez a cég nem működik olyan jól, akkor én most nem ülök itt, mert akkor nem lett volna a cég konkurencia senkinek.”

Megkezdődött kedden a Fővárosi Bíróságon a MÁV Általános Biztosító Egyesület volt elnök-vezérigazgatójának büntetőpere. Százmilliós hűtlen kezeléssel és sikkasztással vádolják.

A Fővárosi Főügyészség szerint a saját lánya és egy betéti társaság vezetőjének segítségével, fiktív ingatlanügyletekkel 887 millió forint kárt okozott a biztosítónak. Egy másik vádpont arról szól, hogy szintén a lánya számlájára utalt 666 millió forintot, ami miatt a biztosítónál úgynevezett biztosítástechnikai tartalékhiány keletkezett. A PSZÁF az elvonás miatt a MÁV ÁBE kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási tevékenységét 2008. április 8-án felfüggesztette.

A keddi tárgyaláson a MÁV Általános Biztosító Egyesület volt elnök-vezérigazgatója részletes vallomást tett, amiben mindvégig hangoztatta ártatlanságát, és a biztosító cég iránti elkötelezettségét. Hangsúlyozta, nem kíván élni azzal a lehetőséggel, ami minden vádlott rendelkezésére áll, miszerint nem köteles igazat mondani, ugyanis, mint fogalmazott, nincs miért hazudnia. Kijelentette: „Ha ez a cég nem működik olyan jól, akkor én most nem ülök itt, mert akkor nem lett volna a cég konkurencia senkinek.”

A csődbe jutott MÁV ÁBE jelentős károkat okozott ügyfeleinek, azaz tagjainak. Jogerős bírósági döntés született már ugyanis arról, hogy azokon, akiknek a MÁV ABE-nél volt kötelező biztosításuk és balesetet okoztak, követelhető az okozott kár megtérítése (annak ellenére, hogy érvényes kötelező biztosítással rendelkeztek).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik