Advent

2 ezer vödör adományt gyűjtöttek a rászorulóknak Debrecenben

facebook/Dorkász Szolgálat Alapítvány
facebook/Dorkász Szolgálat Alapítvány

Lezárult a debreceni Dorkász Szolgálat Alapítvány tartósélelmiszer-gyűjtő kampánya, melynek során mintegy kétezer kék vödröt sikerült megtölteni adományokkal, írta a Haon.

A gyűjtés célja, hogy a rászorulók karácsonykor gond nélkül meg tudják teríteni az ünnepi asztalt, így az adományok nagy része már eljutott az érintettekhez.

A Kék Vödör adománygyűjtés sok évre visszanyúló és nagyon meghatározó tevékenység az alapítvány életében. A család- és idősgondozás kiegészítő elemeként az adományok mindig rendszeresen és kiszámítható módon érkeznek meg a kedvezményezettekhez, akik ezáltal tudnak tervezni a segítséggel

– mondta Kiss Ábel Lukács, az alapítvány vezetője.

Az akcióban tizenöt vállalat, tizennégy oktatási intézmény és hét gyülekezet vett részt, akik összesen 940 vödröt töltöttek meg.

Kiemelkedően népszerű volt az online adományozás lehetősége, hiszen a honlapon keresztül majdnem két és fél millió forintot ajánlottak fel erre a célra a magánszemélyek.

Ezen kívül harminckét önkéntes négy hétvégén keresztül három debreceni üzletláncban gyűjtötte a vásárlók által felajánlott adományokat.

Kapcsolódó
30 ezer forint értékű ajándékot kap karácsonyra a hajdú-bihari falu minden háztartása
A helyi önkormányzat gáláns ajándékát már kézbesítik is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik