Advent

Hogyan dekoráljunk karácsonyfát díszek nélkül? Trendi és olcsó ez a minimalista ötlet

pixabay
pixabay
Fedezzünk fel kreatív módokat az ünnepi hangulat megteremtésére, és vigyünk csillogást és vintage varázst otthonunkba.

Van valami tagadhatatlanul nosztalgikus abban, ha csillogó arany- és ezüstszálak lengedeznek a karácsonyfa ágai körül, ráadásul az idén minden arról szól, hogy felkaroljuk ezt a vintage varázst.

Ha új utakat keresünk arra, hogy otthonunkat varázslatos csodaországgá alakítsuk, akkor ne keressünk tovább, hiszen a talmifa ötletek garantáltan inspirálnak.  A minimalista fémes csodáktól a teljes retro csillogásig mindenki megtalálja a kedvére valót ebben a kínálatban.

A talmi borítású karácsonyfák élénk, csillogó esztétikájukról ismertek, amelyek retro vagy hagyományos csillogást adhatnak karácsonyi dekorációhoz, megtestesítve az ünnepi szezon szellemét és varázsát. A talmi állítólag az 1600-as évek Németországából származik, amikor is valódi ezüstből készült. Mára már csak utánzat, de ez a karácsonyi dekorációs mód így is azt ígéri, hogy a dolgok ünnepi hangulattal ajándékoznak.

Az idei trend egy kis nosztalgiavágy

Megnyugtató és szép emlékeket idéző, de teljesen új módon. A talmifa egyik fő vonzereje az egyszerűségében rejlik, mindemellett megfizethető és vizuálisan is nagy hatást fejt ki, így bármilyen környezetbe beilleszthető.

A talmifa remek választás azoknak, akiknek még nincs sok díszük, vagy aki 20 éve díszít, és belefáradt abba, hogy ugyanazon díszekkel dekoráljon. Annak is nagyszerű választás, aki egy második fát szeretne otthonában, egy letisztultan egyszerűt.

Ez a titka egy mutatós talmi fának

A talmi megosztó dekorációs stílus, lehet nagyon szeretni és ízléstelennek tartani. Mitől lehet modern és mutatós? Olyan füzért keressünk, ami egyenletes hosszúságú és szélességű. Ha nem így teszünk, akkor rendezetlennek tűnhet. Jó tanács, hogy ha a ilyen karácsonyfa-díszekre vágyunk, akkor érdemes levadászni a „talmi jégcsapokat” is. Különböző lehetőségek állnak rendelkezésre a szín tekintetében is, amelyek más megjelenést kölcsönöznek a fának, de talán a melegebb fémes színek illeszthetők leginkább a karácsony meghitt hangulatához. Meleg fényt ad éjszaka és kellemes megjelenést a nap többi részében.

Kapcsolódó
Ekkora most az esély a fehér karácsonyra
Egyre pontosabbak az előrejelzések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik