Advent

1000 milliárd forint a tét a világ legnépszerűbb lottósorsolásán

Atilano Garcia/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Atilano Garcia/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Több mint 2.5 milliárd euró, átszámítva megközelítőleg 1000 milliárd forint lesz a tét csütörtökön a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb lottósorsolásán Spanyolországban, írja a Mirror.

A hagyományosan karácsony előtt, december 22-én megrendezett számhúzás előkészítését már megkezdték a madridi Teatro Realban, ahova kamionnal szállították a két hatalmas sorsoló gömböt. A nagyobbik 800 kilogrammos, amelybe 100 ezer darab, öt számjegyű kombinációkat tartalmazó fagolyó kerül. A kisebbik negyedtonnás, ebből húzzák majd ki a nyereményeket rejtő golyócskákat, 1807 darabot.

A főnyeremény az El Gordo, vagyis A kövér nevet viseli.

Idén összesen 180 millió szelvényt értékesítenek, a több órán át tartó sorsolást pedig világszerte számos helyen élőben közvetítik, a lottót ugyanis közel 140 országban meg lehet játszani. Az esemény egy napra szinte megbénítja Spanyolországot, kígyózó sorok szoktak kialakulni a szelvényeket értékesítő boltok előtt.

A jackpot nyerési esélye meglehetősen nagy, 1 a 100 ezerhez, de egyébként minden hatodik játékos nyer a sorsoláson.

A sorsolást 1913 óta változatlan formában rendezik: a San Ildefonso általános iskola kiválasztott 20 diákja húzza ki a számokat és a hozzájuk tartozó nyereményeket, amelyeket azután énekelve közölnek.

Kapcsolódó
64 ismeretlen csomagot vittek neki házhoz, mindenki arra volt kíváncsi, mit rejtenek
A fél TikTok arra volt kíváncsi, mit rejtenek a dobozok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik