Advent

Felesége nélkül fájdalmas a karácsony a 95 éves férfinek, naponta kétezer levelet kap a postán

George Dowling évtizedeken át imádta a decembert, de 2013 óta megpróbáltató időszak ez számára, ugyanis elveszítette a feleségét, írja a Washington Post.

Néhai párja, Lucille is imádta a szeretet ünnepét, sütött-főzött, karácsonyfát díszített. Férje számára ő jelentette a karácsonyt. Több mint 70 éven át voltak házasok, de a nőt magával ragadta az Alzheimer-kór és belehalt a betegségbe immár kilenc éve.

Dowling ezt nagyon nehezen viseli. Lucille volt számára az egyetlen nő egész életében, és már nincs többé.

Lánya, Brito a tragédiát követő évben viszont kitalálta, feldobja valahogy az édesapját. Megkérte a hozzátartozókat és a család barátait, hogy küldjenek neki karácsonyi üdvözlőlapokat. Meg is tették ezt a szívességet, abban az évben 30 levelet kapott a férfi.

A sikeren felbuzdulva Brito úgy döntött, minden évben megismétli az akciót. 2018-ban már 102 levél érkezett, tavaly viszont csak 14-en adta fel üdvözlőkártyákat neki.

Idén ezért hamarabb közzétette a felhívást a Facebookon, és ezúttal nyilvánossá is tette. Remélte, hogy többen lepik majd meg az édesapját, de arra nem számítottak, hogy több ezres volumenben özönlenek majd hozzájuk a levelek.

December elején már most 12 ezer üdvözlőkártyát postáztak az édesapjának, és hol van még a karácsony.

Ez a legnagyszerűbb dolog, ami valaha is történhetett vele. És megyünk tovább, naponta kétezer levél jön

– mondta Brito.

Hozzátette, a legcsodálatosabb az egészben, hogy Kanadától Európán át Ázsiáig mindenhonnan kapnak leveleket, tehát mondhatni az egész világ összefogott az édesapjáért.

Kapcsolódó
Rendelt egy karácsonyfát, de a kicsomagolás után nem akart hinni a szemének
Inkább karácsonyi bokor ez, mintsem karácsonyfa.
REZSIKALKULÁTOR
Havi vagy éves fogyasztásának megadásával megnézheti, hogyan változik a számlája 2022. augusztus 1-től a rezsicsökkentés csökkentése miatt.
Ha ön havi fogyasztást ad meg, akkor a kalkulátor nem számol azzal, hogy önnek van tovább gördített kedvezménye, felhasználható mennyisége az előző hónapokról.
A gázfogyasztásnál érvényesíthető nagycsaládos kedvezmény, amely három gyereknél évi 600 (havi 50) köbméter, négy gyerektől pedig gyerekenként évi 300 (havi 25) köbméter gáz kedvezményes áron vásárlását takarja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik