Advent

Karácsonyi csoda: egy belga falu 165 lakosa vitte el az EuroMillions 143 millió eurós nyereményét

Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images
Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Az európai lottózás történetének egyik legnagyobb szenzációja történt kedden este, ami már-már egy mesebeli karácsonyi csodának is beillene, számolt be róla a Parisien.

A főként Nyugat-Európában játszható EuroMillions számait egy Belgiumban feladott szelvényen találták el, és mint utóbb kiderül, a főnyereményen nem egy személy, hanem egy komplett közösség osztozik majd.

A mindössze háromezres lakosságú Olmen településén 165 helyi lakos lottózott együtt, így ők mindannyian részesülnek a 143 millió eurós, átszámítva több mint 59 milliárdos főnyereményből.

A közös tippelést a helyi újságos szervezte meg, és a következő számsort tippelték meg: 12, 20, 25, 26, 27 és a másik oszlopban a 8-ast és a 12-est.

Mindenki 15 eurót adott be a közösbe a beszámoló szerint, a nyereményt pedig arányosan osztják el egymás között. Fejenként valamivel kevesebb mint 900 ezer euróra számíthatnak majd.

A nyertesek főként a gyermekeiknek szeretnének majd segíteni a pénzből a nehéz gazdasági helyzetben, de többen közös nyaralásban is gondolkoznak, bár egyelőre még nehezen hiszik el, hogy ez megtörtént velük.

Kapcsolódó
Nagy pénzért keresik a küldeménykezelőket karácsonyig
Akár 450 ezer forintot is meg lehet nettóban keresni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik