Advent

Nagy pénzért keresik a küldeménykezelőket karácsonyig

Akár nettó 450 ezer forintért keresnek küldeménykezelőket és feldolgozókat két céghez is a karácsonyi csúcsidőszakra, szúrta ki a Pénzcentrum.

Mindkét hirdetésben hangsúlyt kap, hogy az adott munka jó lehetőséget nyújt pénzt szerezni a karácsonyi kiadásokra, illetve még az ünnepek előtt biztosított a munka kifizetése. Ebből már kiderül, hogy egyrészt csak erre az időszakra toboroznak, másrészt a kiegészítő vagy pluszpénz azt sugallja, nem teljes állásról van szó, hanem főállás mellett végezhető kiegészítő munkáról.

Az első hirdetésben 12 napra toboroznak munkaerőt, kifejezetten alkalmi munkára. 337 ezre fizetéssel is lehet kalkulálni, de csak akkor, ha valaki 12 napot dolgozik 10 órát éjszakai műszakban.

A második hirdetésben egyszerre szerepel órabér és az elérhető nettó bér. Az utóbbinál a legalacsonyabb összeg 287 ezer forint, de a legmagasabb kapható fizetés akár nettó 450 ezer forint is lehet. Az viszont ebből egyáltalán nem derül ki, hogy mennyi idő alatt lehet ezt az összeget megkeresni. Az biztos, hogy akár karácsony előtt össze lehet szedni ekkora fizetést.

A Magyar Postánál egyébként a logisztikai küldeményfeldolgozók által megkereshető bér bruttó 300 ezer forintról indul, de az egyéb járulékokkal együtt bruttó 360 ezer is lehet, ami egyébként nettó 240 ezer forint adókedvezmények nélkül.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik