Advent

Sztárok megszívlelendő és extrém karácsonyi szokásai

Getty Images
Getty Images
Az alábbi hírességek karácsonyi szokásai talán minket is inspirálnak.

Nagyrészt igaz a mondás, miszerint a hagyomány tesz igazán emlékezetessé egy ünnepet, ugyanakkor egy-egy hagyomány átörökítése történhet úgy is, hogy a saját ötleteinkkel, értékeinkkel gazdagítjuk. Az alábbi hírességek karácsonyi szokásai talán minket is inspirálnak.

Annak ellenére, hogy a “celebvilág” egy részének különös és pazar élete van, ünnepi hagyományaik sokkal földhözragadtabbak, üdítően egyszerűbbek, mint hinnénk. A cofemom összegyűjtött néhányat.

Kristen Bell és Dax Shepard kirándul

A Shepard család az ünnep fényeivel nem takarékoskodik, házuk szinte minden szegletében izzók sokasága díszít. Ami viszont igazán különlegessé teszi az ünnepkört, az a kirándulás.  Náluk a karácsonyi hagyomány része a nagy utazás. Mint említi:

Minden második évben felkerekedik a családunk, és a gyerekekkel együtt elmegyünk Oregonba, anyám házához. Ezen utazások különlegessége, hogy nem repülővel megyünk, így az útvonal különböző helyein megállunk és sok csodás élménnyel gazdagodunk.

Táncolj az ajándékodért, mint Obamáék

Mindannyian tudjuk, hogy Obamáéknak voltak ünnepi hagyományai a Fehér Házban, de Michelle Obama 2013-ban elárult egy, a gyermekkorából származó családi hagyományt, amelyet ő, Barack, Sasha és Malia a mai napig  gyakorolnak.

A családunk olyan nagy volt, hogy  nem igazán engedhettük meg magunknak, hogy mindenkinek ajándékot vegyünk. Így hát nagynénéim  apró ajándékokat vásároltak

– mondta az egykori First Lady a Ladies’ Home Journalnak adott interjújában.

Kosárba tették az ajándékokat, és ahhoz, hogy megkapják azokat, szerepelni kellett a család előtt egy produkcióval. Mondhattak egy viccet, verset, történetet, énekelhettek vagy táncolhattak. Ez egy nagyon szép hagyomány, amit ma is őriznek és ápolnak.

Gwen Stefani és a csomagolópapír

Az énekesnő  gyermekei minden évben átfutnak egy csomagolópapír-paravánon, aminek túloldalán már a karácsony fényei és az ajándékok várják őket. Előtte természetesen meg kell győződnünk arról, hogy fel van töltve a telefonunk és videóra tudják venni, ahogy a fiúk izgatottan átszakítják a “papírfüggönyt”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gwen Stefani (@gwenstefani) által megosztott bejegyzés

Ashton Kutcheréknél csak egy ajándék van

Ashton Kutcherék egészen nemes karácsonyi szokást alakítottak ki. Sokáig nem ajándékoztak karácsonykor a gyerekeknek. Mára annyiban változtattak, hogy a kapott ajándékokból, aminek nagy részét eddig is a nagyszülőktől kapták, kiválaszthatnak egyet-egyet a többit jótékonysági adományként elviszik egy gyermekkórházba vagy egy állatmenhelybe.

Ez az új hagyományunk. A túl sok ajándékot nem értékelik a gyerekek, ehelyett úgy gondoljuk, meg kell tanítanunk a csemetéinknek, hogy az igazi ünnep az, ha mások arcára is mosolyt tudunk varázsolni.

getty-images

Kapcsolódó
Bemutatták a feldíszített Fehér Házat: 41 karácsonyfát állítottak fel
Jill Biden hétfőn mutatta be a feldíszített Fehér Házat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik