Advent

Újra Európa legjobbja lehet az Advent Bazilika

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

November 28-án, vasárnap délután az ünnepélyes megnyitóval hivatalosan is kezdetét vette az Advent Bazilika rendezvénysorozat Budapest szívében, a Szent István téren.  Az eseményen felkapcsolták a vásár szemet gyönyörködtető fényeit, a Szent István Bazilika segédpüspöke, Mohos Gábor pedig meggyújtotta advent első gyertyáját.

Kapcsolódó
Megnyílt Európa legnagyobb templomi betleheme Vörsön
Idén a járványügyi szabályoknak megfelelően látogatható.

A rendezvényre mától lehet szavazni azon az online versenyen, ahol eldől, kié lesz az Európa legjobb karácsonyi vására cím. Az Advent Bazilika 2019–ben egyszer már diadalmaskodott a nemzetközi mezőnyben, a szervezők idén is voksolásra buzdítanak mindenkit, hogy ezúttal is magyaroké legyen a kitüntető cím.

A 2019-ben Európa legjobb karácsonyi vásárának választott rendezvény teljes pompájában fogadja az ünnepelni vágyókat. Annak érdekében, hogy a látogatók a lehető legnagyobb biztonságérzetben adhassák át magukat az adventi hangulatnak,a rendezők számos, a törvényi előírásoknál szigorúbb intézkedést foganatosítottak.

A vásár központi részébe védettségi igazolvány ellenőrzése után lehet belépni.

Itt kapott helyet a gyönyörűen feldíszített, monumentális karácsonyfa, a rendezvény különleges szelfipontja, és itt várja a gyerekeket az ingyenesen igénybe vehető korcsolyapálya is. A vásáron közel 100 hazai kiállító – kézműves és gasztronómiai árus – kínálja portékáját.

Különleges színfoltja a rendezvénynek a kiállítók házainak külső oldalán elhelyezett, a Fortepannal közösen megvalósított „Advent Anno” című fotókiállítás, amelyet korlátozás nélkül, mindenki megtekinthet.

Az Advent Bazilika a 2019-es első helyezés után idén duplázhat az Európa legjobb karácsonyi vására versenyen.  November 29-én indult az ünnepi rendezvények megmérettetése, ahol a közönség online felületen leadott szavazatai alapján dől el, mely vásár nyeri el a kitüntető címet.

A szervezők mindenkit arra buzdítanak, hogy IDE KATTINTVA adja le voksát december 10-ig az Advent Bazilikára, hogy újra Magyarországé legyen az elismerés.

Kapcsolódó
Alighanem ez a világ legkisebb betleheme
Falevelekre festette a művész.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik