Advent

Négymillió izzó díszíti a karácsonyi csodakertet Horvátországban

YouTube/Salajland
YouTube/Salajland

A Zágrábtól keletre elterülő faluban, Čazmában újra “felépítették” Horvátország világhírű karácsonyi csodakertjét, ami a koronavírus-járvány miatt egyelőre nem látogatható tudósított a Horvát Televízió.

A birtok először 2002-ben kapott ünnepi díszvilágítást, azóta a tulajdonos, Zlatko Salaj családjával együtt minden évben bővíti a párját ritkító látványosságot. Bár a koronavírus-járvány szigorú korlátozásai miatt egyelőre nem nyithattak ki, Salaj úr ennek ellenére idén is feldíszítette házát és annak környezetét, valamint reménykedik, hogy hamarosan fogadhatják az érdeklődő turistákat.

Kapcsolódó

A családfő gyerekkori álmát valósította meg az egyedülálló látványossággal, projektjét pedig az indulás óta az vezérli, hogy örömet okozzon a látogatóknak, és átadja a karácsony lelkiségét a turistáknak.

Ennek a fényűzésnek jelentős, magyar forintra átszámolva több tízmilliós költségei vannak. A kiadásokat a belépőjegyek árából és a különböző támogatásokból fedezi a család.

Tavaly mintegy 150 ezer vendég nézte meg a kertet. Arra is volt példa, hogy Egy este 17 busz érkezett Magyarországról, Ausztriából és Szlovéniából. Újságírók Hollandiából, Spanyolországból és Portugáliából.

A 4 millió izzóval feldíszített karácsonyi csodakert egyelőre nem látogatható.

A Salaj család nagyon bízik abban, hogy karácsony előtt enyhítenek a járványügyi korlátozásokon Horvátországban, és akkor felkapcsolhatják a fényeket, melyeket a tervek szerint 2021. január 12-ig tekinthetnének meg az érdeklődők, természetesen a mindenkori járványügyi előírások betartása mellett.

A csodakert hangulatát a tavaly készült videó jól érzékelteti

Kapcsolódó
Váratlan vendég foglalta el az ausztrál nő karácsonyfáját
Fotók is készültek a betolakodóról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik