Advent

Ezt a szabályt követve móka és kacagás lesz a karácsonyi ajándékok beszerzése

Egyre több szülő követi a Négy ajándékos szabályt.

A karácsonyi ajándékok beszerzését általában két dolog szokta negatívan befolyásolni:

  • ha a megajándékozni tervezett személy adta nekünk az instrukciókat, hogy mit szeretne,
  • és ha egyáltalán semmi ötletünk, hogy mit vegyünk.

Előbbivel a probléma, hogy elvész a meglepetés, és hiába takarítunk meg rengeteg időt, elveszik az egész dolog varázsa. Hogy utóbbival mi a probléma, talán magyarázni sem kell. Az ilyen esetekből általában vagy az sül ki, hogy végül valami silány ajándékot vagyunk kénytelenek odaadni, vagy pedig eszetlen költekezésbe kezdünk, és olyan tárgyakat adunk ajándékba, amire egyáltalán semmi szükség nincs.

Most viszont végre megoldódhat minden problémánk, hála az úgynevezett Négy ajándékos szabálynak, ami az ausztrál Kidspoton jelent meg.

A Négy ajándékos szabályt valló szülők azért kezdték el használni ezt a metódust, hogy időt és pénzt takarítsanak meg a vásárlások során, és a tapasztalataik azt mutatják, hogy a dolog tökéletesen működik.

A szabály lényege, hogy egy embernek négy ajándékot kell venni: egy olyat, amit szeretne, egy olyat, amire szüksége van, egyet, amit hordhat és egyet, amit olvashat.

Azok a szülők, akik követik a szabályt, állítják, hogy ez által minden évben igazán hasznos ajándékokkal tudják meglepni a szeretteiket, ráadásul ezek nagy része meglepetés lesz. Valakinek annyira bevált a dolog, hogy nem csak karácsonykor alkalmazza, hanem a gyerekei születésnapján is eszerint vásárol.

Ha tehát valakinek még elmaradása van a karácsonyi ajándékok beszerzését illetően, a Négy ajándékos szabály talán neki is segíteni tud egy kicsit.

 

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik