Advent

Erre figyeljen, ha macskája van, és szeretné, hogy mindenki túlélje a karácsonyt

Pár egyszerű tipp a macskabiztos karácsonyfához.

A macskatulajdonosok számára két okból szokott stresszes lenni a karácsony. Egyrészt azért, mint bárki másnak: év végi hajtás a munkahelyen, állandó rohanás, az ajándékok beszerzése, és a sokszor a hátunk közepére kívánt nagy családi összejövetelek közeledte mind próbára teszik az idegrenszert.

Ennek tetejében folyamatosan ott a veszély, hogy a macska, vagy a fa közül valamelyik nem éli túl az ünnepeket.

Semi ok azonban a pánikra, a Metro cikkéből ugyanis kiderül, mit kell tennünk ahhoz, hogy a karácsonyfa a lehető legmacskabiztosabb legyen.

A macskásoknak már az sem mindegy, hogy milyen fát választanak, mivel arra is ügyelni kell, hogy az állatnak ne okozzunk bajt akaratlanul. Ha igazi fenyőt veszünk, figyelni kell, hogy a macska ne nagyon kóstolgassa az ágakat, mert egyes fák olyan nedveket és gyantát tartalmaznak, ami mérgező lehet az állatra nézve. Aztán ott vannak a lehulló tűlevelek, amik minket maximum csak idegesítenek, a macskáknak viszont könnyen megsebesíthetik a mancsát, nem is beszélve az üveg díszekről, amik darabokra törnek, amint leesnek a fáról. És persze, hogy le fognak esni, mikor a macsak folyamatosan az ágakat piszkálja.

A karácsonyfaizzókhoz tartozó zsinórokat érdemes valamilyen műanyagbevonattal ellátni, hogy a kiváncsi állat ne rágja szét a vezetéket, a karácsonyfát pedig célszerű többszörösen kibiztosítani, hogy olyan szilárdan álljon, hogy senki még csak véletlenül se tudja feldönteni. Az pedig a fentiek után már magától értetődik, hogy a törékenyebb díszeket a fa tetejére kell tenni, ahol a macska már nem éri el, az alsó ágakra jöhetnek a papírdíszek.

A tökéletes macsakbiztoságot persze így sem lehet garantálni, de ha ezeket a tippeket betartjuk, nagy valószínűséggel nem érhet bennünket kellemetlen meglepetés, és nyugodtan, a házi kedvencekkel együtt élvezhetjük az ünnepi kikapcsolódást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik