Advent

Ezt kapják a királyi palotában az ott dolgozók!

Az angol királynő, II. Erzsébet már márciusban elkezdi intézni a karácsonyi ajándékokat a palotája dolgozóinak.

II. Erzsébet angol királynő már túl is van az idei karácsonyi ajándékozáson, írja a The Sun. A Buckingham Palotában dolgozó 550 alkalmazott kapott meglepetést a főnökétől, vagyis a királynőtől.

Azok akik több mint egy éve dolgoznak személyzetként, minden évben márciusban kapnak egy levelet, amiben azt kérdezik, hogy milyen ajándékot szeretnének kapni karácsonykor. Ilyenkor választani lehet, hogy ajándékra beválltható utalványt kérnek vagy könyvutalványt.

A nem olyan régóta alkalmazásban lévők ajándékutalvány kerete 28 angol font és ez emelkedik folyamatosan az ott töltött évekkel együtt. Ez a keret maximum 35 fontig nőhet.

Minden évben pontosan meghatározott menete van az ajándékok átadásának. Először a legrégebben ott dolgozó udvartartás kapja meg, aztán a palotai hivatalnokok majd a háztartásért felelők és végül a kertészek. Az ajándékokat személyesen a királynő adja át. 

II. Erzsébet nem csak a palotai dolgozókra gondol, hanem a londoni Sandringham városrészben több iskolának és templomnak is adjándékoz karácsonyfát. Így lesz ünnepi fa például a Westminster Apátságban minden évben.

(Kiemelt kép: Yui Mok /WPA Pool/Getty Images)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik