Nagyvilág

Mubarak a halálra készül

Romlik a megdöntött egyiptomi elnök egészségi állapota, de a 82 éves politikus elutasította, hogy kezelésre külföldre utazzon - írta az as-Sark al-Auszat című szaúd-arábiai lap.

Egy elnöki hivatalhoz közeli egyiptomi forrás azt állította: Mubarak jól van és a vörös-tengeri Sarm-es-Sejk üdülőhelyen tartózkodik, csak telefonhívásokat fogad. Azonban egy katonai forrás a Reutersnak azt mondta, Hoszni Mubarak lélegzik, de állapotáról nem nyilatkozik.

Az as-Sark al-Auszat internetes oldalán egy, a legfelső katonai hadvezetéshez közel álló volt biztonsági tisztviselőt ezt erősítette meg, szerinte Mubarak állapota drasztikusan romlik, és a politikus elutasítja a szükséges gyógykezelést. Az ex-államfő ugyancsak elutasítja azt a tanácsot, hogy Németországba utazzon kezelésre.

Hoszni Mubarak

Hoszni Mubarak


A szaúdi lap szerint Mubarak környezetét arra kéri, hogy engedjék hazájában meghalni. A nyilatkozó szerint ez csupán idő kérdése. A megbuktatott elnök a nemzethez intézett utolsó beszédeiben, miközben ragaszkodott tisztségéhez, azt mondta, hogy Egyiptomban fog meghalni.

Egészségi állapotával kapcsolatban találgatások kaptak szárnyra, még olyanok is, amelyek szerint már meghalhatott. Arab diplomaták viszont – köztük egy egyiptomi – kedden azt mondták, hogy nem hallottak olyan értesülést, amely szerint Mubarak meghalt volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik