Nagyvilág

Az al-Kaida magára vállalta a robbantásokat

A "Titkos társaság – al-Kaida Európában" nevezetű terrorszervezet vállalta magára a londoni merényleteket. A Spiegel Online birtokába került levélben a terroristák Olaszországot és Dániát figyelmeztették.

A Spiegel Online birtokába került levél szerint a londoni terrortámadások az afganisztáni és iraki eseményeket torolták meg. „Örvendjetek muszlimok!” – olvasható a német újság által idézett levélben. A levél hitelességét egyelőre nem erősítették meg.

„A hősi mudzsahidik követték el a mai napon a londoni merényleteket. Egész Nagy-Britannia pánikba esett és fél. Északon, délen, nyugaton és keleten” – olvasható a levélben. „Újra és újra óvtuk a brit kormányzatot. Mi tartottuk magunkat az ígéretünkhöz” – folytatja a szerző.

„Továbbá óvjuk Dánia, Olaszország kormányzatait is!” – olvasható a dokumentumban. „Minden államot felszólítunk, hogy vonja ki csapatait Afganisztánból és Irakból!”

A dokumentum hitelességét még nem erősítették meg. A levelet egy internetes oldal „al-Qala’a” nevezetű fórumára tették fel. A Spiegel Online szerint ezen a fórumon már többször jelentek meg hiteles dokumentumok egyéb terrorista szervezetetek. A magazin azonban beismerte, hogy már több, hitelt nem érdemlő iromány is felkerült az említett internetes oldalra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik