Közélet

Német rendőrök is keresik a soroksári futónő gyilkosait

Német rendőrök is beszálltak a soroksári futónő gyilkosának keresésébe, kutyával vizsgálták át a helyszínt. A környékbeli utcákat is átvizsgálták.

“Azt, hogy német rendőrök szálltak be a nyomozásba, két dolgot jelenthet: vagy speciális nyomkövető kutyájuk van, amely az elkövetők szagmintáját keresi, vagy abban reménykednek, hogy a németek módszerei, nyomozati taktikái célravezetőbbek” – írja a Blikk. A lap szerint nem zárható ki, hogy esetleg német szál lehet az ügyben, hiszen korábban a nyomozók arról kérdezték a férjet, hogy a neje tudott-e németül. Mindenesetre még nem tudni, pontosan miben segítenek a német rendőrök a magyar kollégáiknak.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy a német rendőrök nemcsak a futóutat vizsgálták át, hanem több nézetből lefényképeztek egy házat is, ahol a kutya megállt. Végigmentek a Felső Duna-sor utcán. A lap úgy tudja, a német rendőrök három napig járták a tetthelyet és a környékét, ahol Kardosné Gyurik Krisztinát tavaly meggyilkolták.

A múlt héten írtunk arról, hogy külföldi rendőrök vizsgálódnak a helyszínen, és akkor is dolgoztak kutyákkal, de a rendőrség nem árulta el, milyen nemzetiségű nyomozókkal működnek együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik