Tech

Az Apple alapítója is sorban áll az iPhone 4S-ért

Az első Apple számítógép tervezője, Steve Wozniak az első helyet foglalja el a kaliforniai Los Gatosban lévő Apple-bolt előtt - de miért?

Az, hogy az Apple egyik boltja előtt az új termék megjelenése előtti napon már kígyózó sor keletkezik, annyira nem meglepő. Az azonban, hogy ezt a sort az almás cég egyik ikonikus alapítója vezeti, nyugodtan ücsörög, vár a sorára, diétás Dr. Pepper kólát iszik és közben egy iPadet olvasgat – nos, szerintünk megdöbbentő.

Steve Jobshoz képest Steve Wozniak kevésbé ismert, azonban azt tudni kell, hogy az Apple pályafutásának elején inkább Jobsnak volt szerencséje Wozniakkal, mint fordítva, hiszen zseniális mérnökről van szó. Az azóta eltelt 35 évben persze ez megfordult – Wozniak saját bevallása szerint is.

Az Apple “második” alapítója a mai napig az első számú alkalmazottnak számít a cégnél, s bár fizetést kap, aktívan már nem vesz részt az Apple életében. Éppen ezért várja most végig a sort, mint mindenki más. Bevallása szerint nem szokott az új termékek iránt érdeklődni, mivel így elrontaná magának a csomagolás felbontása utáni meglepetést.

A rajongók természetesen imádják az informatikai híresség jelenlétét – volt olyan is, aki nem kíván új iPhone-t vásárolni, csak azért jött sorban állni, hogy az egyik alapító jelenlétében tölthessen egy kis időt. Többen az épp náluk lévő Apple terméket dedikáltatták, amit Wozniak csak annyival kommentált, hogy így most kevesebbet fog érni, mikor megpróbálják eladni.

Szerintünk zseniális – követeljük, hogy két hét múlva nálunk is üljön sorba egy kicsit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik