Kultúra

Itt az újabb színházi botrány: a polgármester elküldte az igazgatót

miskolci nemzeti színház (miskolci nemzeti színház)
miskolci nemzeti színház (miskolci nemzeti színház)

Kriza Ákos, Miskolc első embere behívatta a város színházának vezetőjét, hogy közölje vele, felmenti posztjáról.

A polgármester az InfoRádió szerint azzal indokolta a váratlan döntést, hogy „a színház belső feszültségei miatt veszélyben érzi a következő évadot”.

Kiss Csaba, a miskolci színház eddigi igazgatója a rádiónak azt mondta: értetlenül áll a döntés előtt, mivel a teátrum kitűnő eredményeket produkál. 134 ezer jegyet adnak el évente, 600 előadásuk van egy évadban. Kiegyensúlyozott a gazdálkodásuk is, soha nem fordult elő, hogy a fesztiválok, vagy bármely más program miatt az előre meghatározottnál több pénzre tartottak volna igényt.

Beszélt a Kriza Ákos által felhozott belső feszültségekről is. Kiss Csaba azt mondta: szerinte ez egy színházban természetes, különösen mert a miskolci színház jelentős átalakuláson megy át. Megszűnt a korábban munkáját segítő, rendezőkből álló művészeti tanács, több színész elmegy, és újak érkeznek, ezek mind nehezítik a kiegyensúlyozott munkát, de a jövő évad különösen jónak ígérkezik – tette hozzá.

Az igazgató felmentéséről a ma öt órakor kezdődő közgyűlésen döntenek, amelyre egyébként Kiss Csabát meg sem hívták. Az igazgató arról is beszélt, hogy természetesen elfogadja, ha a város úgy dönt: nem kívánja folytatni a közös munkát, ám elvárható, hogy méltó módon járjanak el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik