Belföld

Wittich Tamás – Pintér István

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, főigazgató

Wittich Tamás – Pintér István 1

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter július 12-én felmentette Wittich Tamást, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főigazgatóját hétfőn, helyére Pintér Istvánt, az NFH észak-magyarországi regionális igazgatóját nevezte ki aznapi hatállyal.

A kinevezési ünnepségen Bencsik János, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdasági államtitkára szerint szakmai ismerettel és gyakorlattal rendelkező szakembert neveztek ki a főigazgatói posztra, akinek feladata az ügyfélközpontú, vállalkozóbarát szemlélet kialakítása a fogyasztóvédelemben.

Pintér István kiemelte: fontos megtalálni az egyensúlyt a fogyasztó és a vállalkozó között, és vannak olyan helyzetek, amikor a vállalkozót is fogyasztónak kell tekinteni. Pintér István elmondta, hogy létrehozzák a megyei hatósági fogyasztói tanácsadó pontokat, bevezetik a pozitív listát, fogyasztóbarát emblémát vezetnek be, illetve akkreditált fogyasztóvédelmi képzést terveznek, továbbá hangsúlyt fektetnek a határon átnyúló fogyasztóvédelmi együttműködésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik