Belföld

Száz új rendőrt kapott Miskolc

Készenléti rendőri egység állomásozik szerdától Miskolcon, a bevetési osztály állományába százan tartoznak.

A készenléti rendőrök Miskolcra telepítését a helyi vezetők hónapok óta szorgalmazták; a város MSZP-s országgyűlési képviselői a múlt év végén kérték Draskovics Tibor akkori igazságügyi és rendészeti minisztert, hogy a közbiztonság javítása érdekében mihamarabb irányítson ilyen rendőri erőt a borsodi megyeszékhelyre.

A készenléti rendőrség miskolci bevetési osztálya kiemelt figyelmet fordít majd a demonstrációk és rendezvények biztosítására, a Borsod-Abaúj-Zemplén és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságok alárendeltségében részt vesz közterületi szolgálatok ellátásában, krízishelyzetek kezelésében, fokozott ellenőrzésekben.

Rendőrségi vezetők szerint az elmúlt évek tapasztalatai azt bizonyítják, hogy az erőszakos cselekmények megfékezése, a megbomlott közrend helyreállítása csak jól felkészített, kiképzett, korszerűen felszerelt rendőri állománnyal oldható meg jogszerűen és szakszerűen. A rendőrség társadalmi megítélését, elfogadottságát nagyban befolyásolja a tömegdemonstrációk és a konfliktusok kezelése, ezért is van szükség jól felkészített és kiképzett rendőri kötelékre.

A bevetési osztály állományába tartozók felét a készenléti rendőrségnél már szolgálatot ellátók adják, a többieket a miskolci rendészeti szakközépiskola hallgatóiból verbuválták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik