Belföld

Melegnek és balkezesnek is születni kell

A gyermekpszichológus szerint az sokkal nagyobb kárt okoz a gyerekeknek, ha nem mutatjuk meg nekik a valóságot, mint az, ha végignézi a televízióban a melegfelvonulást. Tudományosan pedig bizonyított, hogy a homoszexuálisok nem mentálisan sérültek, hanem egy olyan biológiai kisebbség tagjai, mint például a balkezesek.

A genetikus szerint idejét múlt az a nézet, amely szerint a homoszexualitás egy mentális sérülés vagy fejlődési zavar lenne. „Az egészségügyi világszervezet évekkel ezelőtt deklarálta, hogy a homoszexualitás nem betegség, nem mentális sérülés, hanem egy olyan biológiai kisebbséget jelentenek, mint például a balkezesek vagy a vörös hajúak” – fogalmazott Czeizel Endre.

A szakértő hozzátette: 1992-ben felfedezték, hogy az X-kromoszóma melyik génje felelős ezért a hajlamért. Sőt azt is kimutatták, hogyha az egypetéjű ikrek közül valamelyikük homoszexuális, akkor 50 százalék a valószínűsége, hogy ez a hajlam az ikertestvérnél is jelentkezik. Kétpetéjű ikreknél, illetve fivérek esetében ez az arány egyaránt 15-20 százalék.

„Az édesanya viszi át tehát a fiúgyermekre. Ez nem betegséget, hanem hajlamot jelent” – hangsúlyozta Czeizel Endre az FN.hu-nak. Hozzátette: a pszichoterápiától az elektrosokkig terjedően próbálkoztak már kezeléssel, ám a szakértő úgy véli, egy veleszületett hajlamot megváltoztatni nem nagyon lehet.

Nem árt a gyerekeknek

A gyermekpszichológus szerint szó sincs arról, hogy a melegfelvonulás károkat okozna a kicsik szellemi, lelki fejlődésében. „Nem lehet rosszabbat tenni a gyerekeknek, mint hogy a valóságot elzárjuk előlük. Sajnos a képmutatás a magyar társadalmat sújtó kór” – fogalmazott Vekerdy Tamás az FN.hu-nak.

Hozzátette: sem szakmailag, sem emberileg, sem pedig négy gyermek édesapjaként nem ért egyet azzal, hogy a melegfelvonulás esetleges betiltásával vagy a gyerekek előli eltitkolásával letagadják előttük a valóságot.

Betiltatta volna

Ékes Ilona fideszes képviselő pénteken azért kezdeményezte a rendőrségnél a melegfelvonulás beszüntetését, mert az szerinte veszélyezteti a kiskorúak fejlődését. Mindezt azzal indokolta, hogy idén a korábbiaktól eltérően nem a nyári szezonban, hanem már az iskolai év megkezdése után tartanák a programot, így nagy valószínűséggel több gyerek láthatná a rendezvényt, s ez – mint fogalmazott – veszélyeztetné a megfelelő szellemi és erkölcsi fejlődésükhöz biztosított alkotmányos jogot.

Ékes Ilona kifejtette azt is, hogy a homoszexualitást mentális sérülésnek tartja, egy fejlődési zavarnak, amin – egyénenként eltérő mértékben – lehet változtatni.

Szombaton lesz felvonulás

Civilszervezetek tiltakozása ellenére engedélyezte a rendőrség a szombati melegfelvonulást. A BRFK tájékoztatása szerint a demonstráció tudomásul vételekor elsődlegesen az állampolgárok gyülekezési szabadságához és a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő alkotmányos alapjogokat vették figyelembe.

„Magyarországon minden állampolgárnak joga van megjeleníteni és kifejezésre juttatni véleményét, még ha az el is tér mások álláspontjától, nézeteitől” – szögezte le a rendőrség, hozzátéve, arra kérik a résztvevőket, tartózkodjanak a közízlést sértő magatartástól, ellenkező esetben eljárás indul ellenük.

a tasz visszahívná ékes ilonát

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) arra kéri a parlamenti pártokat, hogy indítványozzák Ékes Ilona visszahívását az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségügyi, civil- és vallásügyi bizottságából, mert a képviselőnő kirekesztő nézetei gyökeres ellentétben állnak az emberi jogok védelmével megbízott testület feladataival. A TASZ elfogadhatatlannak tarja Ékes Ilona parlamenti képviselő melegellenes nyilatkozatát, mely szerint a Meleg Méltóság Menetén történt erőszakos cselekedetekért a felvonulók voltak a felelősek, továbbá a rendezvény betiltását kérte, mert szerinte veszélyt jelent a közerkölcsre és a közrendre – áll a civilszervezet lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik