Belföld

Lezárták a pesti alsó rakpartot

Szombat délután egy órától lezárták Budapesten a pesti alsó rakpartot a Dráva utca és Közraktár utca között a Duna magas vízállása miatt - közölte a Fővárosi Önkormányzat sajtóirodája

A rendőrség arról adott tájékoztatást, hogy a lezárt területen hagyott autókat a környező utcákban helyezték el, a gépkocsik hollétéről a 267-4673-as telefonszámon lehet érdeklődni. A Fővinform közlése szerint pedig nem közlekedik a kishajójárat a Boráros tér és Pünkösdfürdő között, valamint az átkelőhajó Megyer és Pünkösdfürdő között.

Fotó: Gáti András, FN KÉPGALÉRIA

Fotó: Gáti András, FN KÉPGALÉRIA

A Fővárosi Önkormányzat információja szerint a budai alsó rakpartnak a főgyűjtőcsatorna építése miatt még le nem zárt szakaszát is elzárják a forgalom elől. A forgalomkorlátozásra várhatóan szombat késő délután kerül sor a Halász utca és Lágymányosi híd között.

A Margitszigetet az árhullám az előrejelzések szerint nem veszélyezteti. A rakpartok lezárásán kívül más korlátozó intézkedésre előreláthatólag nem lesz szükség a fővárosban, az árhullám a lakóterületeket várhatóan nem érinti
Budapesten várhatóan vasárnap éjfél körül 704 centiméteren tetőzik a Duna, és várhatóan szerdán húzódik vissza medrébe a folyó.

A főpolgármester felkérte a budapestieket, hogy az árvízhelyzetre tekintettel a hétvégén és a jövő hét első felében, ha tehetik, hagyják otthon személyautójukat, használják helyette a BKV járműveit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik