Belföld

Orbán: a Jobbik az ellenfelünk

Orbán Viktor kizártnak tartja, hogy győztes választás után ne négy évig kormányozzanak. A Fidesznek a kormányváltás utáni vizsgálatai a titkosszolgálatok szerepére is kiterjednek majd - írta a Heti Válasz.

“Valóban van belső feszültség az alkotmányos rendszerben – ezt fel kell oldani, ha másként nem, az Alkotmánybíróság segítségével” – mondta Orbán Viktor arra a felvetésre, hogy ha még idén országgyűlési választások lennének, akkor az alkotmány szerint csak 2013 tavaszáig tartana a következő parlamenti ciklus.

Kormányzásra készülnek

Az európai politikatörténetben van példa arra, hogy a baloldal az ellenfél gyengítése érdekében hozott létre szélsőjobboldali szervezeteket – hangsúlyozta a Jobbikra vonatkozó kérdésekkel kapcsolatban a Heti Válasznak adott interjúban. „A kormányváltás utáni vizsgálataink ezért nemcsak a gazdasági visszaélésekre, hanem a titkosszolgálatok szerepére és az ilyesfajta politikai szélhámoskodásokra is kiterjednek majd” – jelentette ki.

Azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik elnöke kijelentette, ők mindenképpen ellenzékben lesznek, Orbán Viktor úgy reagált: a Fidesz kormányzásra készül, tehát a Jobbik az ellenfelük.

Egy új világ jön

Érthetetlennek nevezte azt, hogy az MSZP miért „tornászik” az ingatlanadón és az adórendszer „zavaros átalakításán”, amikor a Fidesz ezt egyetlen mozdulattal hatályon kívül fogja helyezni. Hangsúlyozta, hogy az OTP-t bármi áron, az FHB-t pedig a gazdasági ésszerűség határáig meg kell védeni, az azonban nem engedhető meg, hogy újabb 600 milliárdot adjanak bármely banknak abból a pénzből, „amit az emberektől, családoktól vettek el”.

A világ ma már nem egy gazdasági válságtól szenved, hanem mély és átható változáson megy át. Egyetlen ország sem fog többé szerinte visszazökkenni a korábbi kerékvágásba. „Így nekünk sem pusztán a pénzügyi nehézségeken kell túljutnunk. Egy új világra kell felkészülnünk, és ennek megfelelően meg kell újítanunk az országot” – vélekedett a Fidesz elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik