Belföld

Az SZDSZ elutasította Takácsot

A Hírszerző internetes újság értesülése szerint az SZDSZ nem fogadja el a Gyurcsány Ferenc által legutóbb jelölt Takács János miniszterelnök-jelöltségét. A lap úgy tudja: az SZDSZ ügyvivői 8:3 arányban utasították el a kormányfő jelöltjét.

A Hírszerző értesülését lényegében az MTI-nek nyilatkozó szabad demokrata források is megerősítették, az SZDSZ ügyvivői testületében kialakult szavazati arányokkal kapcsolatban azonban nem kommentálták a közölt számokat.

Ezzel a döntéssel az SZDSZ “kiszáll” az egyeztetésből. “A liberálisok a jelek szerint megelégelték, hogy az MSZP naponta több és egyre komolytalanabb jelölttel bombázza őket, és nemet mondtak a Electrolux-vezér jelölésére” – írta az internetes újság.

(fotó: MTI)

Csak két órán át volt esélyes (fotó: MTI)

Egy újabb tanácskozás

A liberálisok ügyvivői testületének ülése után, megkezdődött az MSZP és az SZDSZ egyeztetése a Parlamentben. Az MSZP részéről Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök, Lendvai Ildikó parlamenti frakcióvezető és Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke vesz részt a tárgyalásokon. Az SZDSZ-t Fodor Gábor pártelnök, Kóka János frakcióvezető és Horn Gábor, a párt ügyvivője képviseli.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik