Belföld

Gyerekkekkel borult fel egy kisbusz

Felborult egy kisgyerekeket szállító mikrobusz a XI. kerületben – erősítette meg a BRFK sajtóosztálya a FigyelőNet értesülését. Egy négy-öt év körüli gyermek életveszélyesen megsérült, egy másik pedig súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A balesetben hat gyermek sérült meg, négyük csak könnyebben – mondta el Győrfi Pál. Az életveszélyesen megsérült gyermeket a mentők élesztették újra, sikeresen. A sérülteket kórházba szállították – közölte a mentőszolgálat szóvivője.

Többen alászorultak (Fotó: MTI)

Többen alászorultak (Fotó: MTI)

Szemtanúk azt mondták: az életveszélyesen megsérült kisgyermek kiesett buszból, és a busz alól kellett kiszabadítani. Az óvodásokat szállító kisbusz egy kisteherautóval ütközött össze a XI. kerületi Pannonhalmi és az Előpatak utca jobbos kereszteződésében. Az ütközés következtében az óvodásokat szállító kisbusz a jobb oldalára borult.

Molnár Péter, a Tűzoltóság szóvivője elmondta: a kisbusz a XI. kerületi Dajka Gábor utcai óvodásokat szállította. Az érintett kereszteződést a rendőrség lezárta, a tűzoltók jelenleg a kisbuszt állítják talpra.

Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta: az ütközés körülményeit még vizsgálják, annyit azonban tudni, hogy az óvodásokat szállító kisbusz jött az Előpatak utca felől, a kisteherautó pedig a Pannonhalmi utcából érkezett.

A rendőrség sajtóügyeletese közlése szerint a kisbuszban összesen tizenegy óvodás utazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik