Belföld

Szonda Ipsos: csúcsponton a Fidesz

Az MSZP támogatottságának jelenlegi mértéke az áprilisi mélyponttal azonos, míg a Fidesz tábora négy százalékponttal nőtt, s így megegyezik a tavaszi csúcsponttal – derül ki a Szonda Ipsos felméréséből, amelyet a Népszabadság közöl.

Az MSZP támogatottsága négy hónapja csökken. A pártnak jelenleg 16 százalékos rokonszenvtábora van, s ez az áprilisi mélyponttal azonos. A Fidesz adatai sűrűbben változnak, és nagyobb kilengéseket mutatnak. A november második felében végzett közvélemény-kutatás szerint most négy százalékponttal nőtt az ellenzéki párt tábora, s ez a tavaszi csúcsponttal megegyező – olvasható a lapban.

A biztos részvételt ígérő, pártot választók körében a Fidesznek 62, a kormánypártnak 24 százalékos a támogatottsága. Az MDF ezúttal hat százalékot, az SZDSZ három-négy százalékot ért el.

Közelíti a hárommilliót a Fidesz-tábor, és valamivel 1,5 millió alá szorult az MSZP támogatóinak a száma. Az MSZP szimpatizánsai eléggé enerváltnak tűnnek, a szokásosnál jóval kisebb hányaduk, 58 százalék mutat aktivitást. A Fidesz tábora aktívabb, 68 százalék menne el egy mostani választásra – írta a Népszabadság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik