Belföld

Átmenetileg bezár a Fotexnet

Átalakítja internetes áruházát a Fotex, ezért várhatóan a következő év márciusáig szünetel a "Fotexnet.hu Áruház" - közölte a Fotex Rt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán.

A közlemény szerint a vásárlások megnövekedett száma miatt a jelenlegi rendszer fejlesztésre szorul. A társaság az átalakítás során az áruházat bevásároló központ jellegű értékesítési felületté szervezi át. Az áruházat működtető Fotexnet Kft. az áruházi értékesítésen és a hozzá kapcsolódó ingyenlottón kívüli tevékenységét az átalakítás ideje alatt is folytatja.

Porkoláb Péter, Fotexnet Kft. ügyvezetője a Népszabadságnak elmondta, hogy “működésüket éppen azért az online áruházak csúcsszezonját jelentő karácsonyi időszak előtt függesztették fel, mert nem bírták volna a 20-50-szeresre ugró szállítás terheit”. A Fotexnet eddig ugyanis a megrendelt termékeket maga vásárolta meg, majd vitte ki a megrendelőnek.

A 600 milliós forgalmú Fotexnet Kft. vezetése jövőre már nyereséges működést tervez, ezért a DVD-kölcsönzési, illetve kutatási részlegük nem is állítják le, jövő márciusban pedig újra kezdik a webáruház működtetését azokkal a cégekkel, amelyek magukra vállalják a szállítás költségét. Ingyenlottó szolgáltatásuk viszont véglegesen megszűnik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik