Élet-Stílus

Szex helyett six – videó!

„Vigyázzunk a következő szám kiejtésénél” – figyelmeztetett viccesen az angoltanárnő. A diákok pedig, akiknek az átlagéletkora 70 év, vigyáztak is: senki sem mondott szexet szix helyett. Senior angolórán járt az fn.hu Újbudán. Videó!

Hello, Good morning (Jó reggelt), What’s your name? (Hogy hívnak?), How old are you? (Hány éves vagy?), I’m 76 years old (76 éves vagyok) – ezekkel a kifejezésekkel volt tele Anna néni füzete az első angolóra után. Tanulótársakban pedig nem volt hiány: az újbudai 60+ Klub és Programközpont tanterme zsúfolásig tele volt Shakespeare anyanyelvére éhes idősekkel.


Megszólalni egy-egy külföldi út során, átismételni a réges-rég tanultakat, vagy éppenséggel együtt tanulni a kisunokával – ilyen és ehhez hasonló tervek miatt döntöttek a senior tanulók a nyelvkurzus mellett, amelyen játékos formában sajátíthatják el az angol nyelv alapszókincsét. „Jól jön majd a keresztrejtvénynél” – lelkendezett a 79 éves Márti néni, amikor az üdvözlési formulák után a számok megtanulására került a sor.

A szorgalmas diákok pedig még leckét is kaptak a következő órára: össze kell írniuk valamennyi angol szót, amellyel úton-útfélen találkoznak. Így már a következő tanóra anyaga is megvan: közösen fogják megfejteni, hogy mit jelent a „take-away”, az „offices to let” vagy éppen a „second hand” kifejezés. A striptease-zel biztos nem lesz gond.

Olvasói sztorik