Élet-Stílus

Erőss Zsolt a sérült hegymászók között

A Himalája-expedíció egyik tagja, a Mount Everestet elsőként megmászó Erőss Zsolt is a hétvégi, Tátrában történt szerencsétlenség sérültjei között van.

A Magas-Tátrában található Draca dolinkát próbálta megmászni három hegymászó szombaton, a kora esti órákban, amikor egy hógörgeteg érte el őket. A Tények információi szerint Erőss Zsolt, aki 2006-ban sikeresen feljutott a Himalája hegység Dhaulagiri csúcsára, az egyik szerencsétlenül járt alpinista.

A hírműsor úgy tudja, hogy Erőss súlyoson megsérült, miközben a másik két hegymászót próbálta biztosítani, akik lezuhantak, és magukkal rántották őt is, és közel 150 métert zuhantak.

A kassai konzul arról tájékoztatta a Tényeket, hogy a sérülteket hétfőn szállítják Magyarországra.

Amint arról korábban beszámoltunk, a magyar alpinistáknak sikerült kiásniuk magukat a hó alól, ám súlyos sérüléseket szenvedtek. Egyikük telefonon értesítette a hegyi mentőszolgálatot, ám a rossz időjárási viszonyok miatt (mínusz 12 fokos hideg, havazás, erős szél) helikopterrel nem lehetett megközelíteni a baleset helyszínét.

Végül 45 hivatásos és önkéntes hegyi mentő gyalog indult a magyar hegymászókért. A helyszínre érkezésük után elsősegélyben részesítették a sérülteket, majd hordágyakon a Csorba-tóig vitték őket. Onnan vasárnap reggel a poprádi kórházba szállították a három hegymászót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik