Élet-Stílus

Williams-házidöntő Wimbledonban

Akárcsak 2002-ben, 2003-ban és tavaly, úgy szombaton is a Williams testvérek vívják a női egyes döntőjét a wimbledoni teniszbajnokságon. A világelső és az olimpiai bajnok sem tudta megállítani Serenát és Venust.

A fiatalabbik Williams-nővérnek, Serenának volt nehezebb dolga az elődöntőben, egy meccspontot hárítva sikerült csak legyűrnie Jelene Gyementyjevát. Az amerikai klasszis végül három szoros szettben, 6:7, 7:5, 8:6 arányban bizonyult jobbnak ellenfelénel.

Az első labdamenettől kezdve rendkívülien kiélezett csatát vívott egymással a másodikként kiemelt amerikai és a negyeddikként rangsorolt orosz. Mindketten elveszítették az első adogatójátékukat, ezt követően azonban hihetetlen magas színvonalon játszottak, és az orosz csak a rövidítésben döntötte el az első szettet.

Egymás ellen a testvérek (mti/epa)

Egymás ellen a testvérek (mti/epa)

A folytatásban is minden egyes pontért meg kellett harcolniuk. Serena a 11. gémben megszerzett előnyét nem adta ki a kezéből, és a játszmák tekintetében kiegyenlített. A döntő harmadik szettben hamar brékelőnybe került Gyementyjeva, de az amerikai azonnal visszabrékelt.

Serena 5:4-es állásnál, saját adogatásánál meccslabdát hárított, majd a 13. játékban elvette az orosz adogatását. Az olimpiai bajnok innen már nem tudott felállni, és elbukta a meccset.

A csütörtöki második elődöntőben az ötszörös bajnok (2000, 2001, 2005, 2007, 2008) Venus Williams iskolajátékkal, 50 perc alatt verte a világranglista-vezető Dinara Szafinát. Az orosz egyáltalán nem nyújtott meggyőző teljesítményt Wimbledonban, kedvező volt a sorsolása, gyenge ellenfeleket kapott, a címvédő ellen azonban nem volt esélye.

Már az első szett is megalázó eredménnyel zárult, a második játszmában pedig gémet sem tudott nyerni Szafina, aki ennek ellenére marad a világranglista élén a tornát követően.

Wimbledon, női egyes, elődöntő:
V. Williams (amerikai, 3.)-Szafina (orosz, 1.) 6:1, 6:0
S. Williams (amerikai, 2.)-Gyementyjeva (orosz, 4.) 6:7, 7:5, 8:6

babos elődöntős

A hatodik helyen kiemelt Babos Tímea bejutott az elődöntőbe a junior női egyesek versenyében, miután csütörtökön nyert a holland Quirine Lemoine ellen. A magyar játékos az elődöntőben a negyedikként rangsorolt thaiföldi Noppawan Lertcheewakarnnal találkozik. A másik ágon a Susányi Zsófiát búcsúztató japán Inoue Mijabi az első helyen kiemelt francia Kristina Mladenoviccsal mérkőzik.

Junior női egyes, negyeddöntő:
Babos (6.)-Lemoine (holland) 2:6, 6:1, 6:4
Inoue (japán)-Susányi 4:6, 6:2, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik