Élet-Stílus

Kuznyecova megverte a döntőben a világelsőt

Az orosz Szvetlana Kuznyecova nyerte a francia nyílt teniszbajnokság női egyesét, miután a döntőben két játszmában győzött honfitársa, a világelső Dinara Szafina ellen.

Az első, 39 perces szettben egészen 4:4-ig fej fej mellett haladt a két teniszező, ám már ekkor látszott, hogy Kuznyecova jóval magabiztosabban játszik, mint Szafina, aki toronymagas esélyesként érkezett Párizsba. A tizedik gémben aztán bekövetkezett az, ami a látottak alapján várható volt: a Serena Williamst is búcsúztató Kuznyecova két játszmalabdához jutott, és már az elsőt értékesítette.

A második, egyben utolsó felvonásban (35 p) a hatodik gémben ismét bizonytalankodott Szafina, elvesztette az adogatójátékát (4:2), és ezzel el is dőlt a mérkőzés sorsa. Kuznyecova hozta a saját szerváját, riválisa viszont egyre jobban kapkodott, s meccslabdánál kettőshibával elbukta a meccset.

Kuznyecova megverte a döntőben a világelsőt 1

Kuznyecova visszafogottan örült, Szafina viszont rém szomorú volt, hiszen továbbra is úgy világelső, hogy még nem nyert GS-tornát. Ezen meg a vereségen aztán el is pityeredett egy kicsit.

Az összecsapás 1 óra 14 percig tartott a Philippe Chatrier-ről elnevezett centerpálya zsúfolásig megtelt lelátói előtt. Az idei Roland Garroson hetedik helyen kiemelt Kuznyecova pályafutása második Grand Slam-tornáján diadalmaskodott. Először 2004-ben, a US Openen nyert.

A serleget és a tálat a 22-szeres Grand Slam-győztes Steffi Graf adta át.

Roland Garros, női egyes, döntő:
Szvetlana Kuznyecova (orosz, 7.)-Dinara Szafina (orosz, 1.) 6:4, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik