Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: grillsütők kicsiknek, nagyoknak

Itt a jó idő, kezdődhet a grillszezon: ehhez nyújtunk némi támpontot összeállításunkkal. A zsebgrilltől a szabadtéri szórakoztató sütőcentrumig mindenki megtalálhatja a magáét.

Korábban a Csúcsfogyasztóban:

High-tech puskák érettségire
Tíz sörös kütyü
Magnókazettába bújtatott MP3-lejátszó

Amikor 20 Celsius-fok fölé szalad a hőmérő higanyszála, mindenki szívesen tölti idejét a szabadban. Egy jó grillpartinál nincs is szebb időtöltés, a közös sütögetés összehozza a családot, barátokat. A barbecue nagy nemzete az Egyesült Államok, rövid keresgélés után egyértelműen kiderül, ebben nekik óriási tapasztalatuk – és kínálatuk van. Mi körülnéztünk a piacon, mit lehet kapni a zsebgrillektől a szórakoztató-grillközpontokig.

A Grilliput

Ez a legkisebb teljes értékű grillkészlet, amit találtunk: egy harminccentis csőbe van rejtve a kis grillező minden eleme, a rácsok, a lábak, és az egész csak 600 gramm. A grillező felület 23 x 26 cm, ez simán elég 2-3 személyre. A Grilliput 30 dollárba kerül, azoknak pedig, akik a tökéletességre törekszenek, összecsukható faszéntartó tálat is kínál a gyártó plusz 13 dollárért. A tál átmérője becsukva 18 cm, kinyitva 30 cm. A túrázók legjobb barátja.

Csúcsfogyasztó: grillsütők kicsiknek, nagyoknak 1

—-Grillvödör—-

Hordozható kis grillezővel rukkolt elő a design kerti eszközöket és szabadtéri tárgyakat gyártó Eva Solo is. A kis, zománcozott kivitelben is kapható vödör könnyen elfér az autóban, előre betöltve faszénnel egy piknik tökéletes kiegészítője a To Go Grill, 340 dollárért.

Csúcsfogyasztó: grillsütők kicsiknek, nagyoknak 2

—-Nem gázos design—-

Az Eva Solo olyanoknak is megoldást nyújt, akik nem akarnak a faszénnel vesződni. A 840 dollárért kapható Eva Solo Gas Grill ötletes tervezése elrejti a gázpalackot, a kezelőgombokkal pedig irányíthatjuk az erősséget. Designja miatt ez a rozsdamentes acél grillsütő nem csak a férfiaknak tetszik meg.

Csúcsfogyasztó: grillsütők kicsiknek, nagyoknak 3

—-Szecesszió a kertben—-

Kis túlzással szecessziós hangulatot varázsolhat kertjébe az, aki a Kamado grillsütői mellett teszi le a voksát. Persze nem csak a külcsín a fontos, a gyártó a kerámia anyaghasználatra helyezi a hangsúlyt. A fémsütőkhöz képest ez jobban tartja a hőt, nem száradnak ki a húsok – a Kamado kemencéje több színben kapható és kiválóan alkalmas kenyérfélék vagy pizzák sütésére is. 600-1800 dolláros áron.

Csúcsfogyasztó: grillsütők kicsiknek, nagyoknak 4

—-Húsba sütni a céglogót—-

A design és funkcionalitás azonos mértékben kapott helyet a Sculpture Charcoal Gourmet rozsdamentes acélgrill tervezésekor. A megrendelésre készülő darabok kismértékben eltérnek egymástól, 4500 dollárért 6-8 héten belül kiszállítják. Fiókos faszéntároló, kihajtható oldalsó asztal, precíziós hőmérő, rendelhető lézerrel vágott cserélhető sütőfelületetek, külön halra, zöldségre, húsokra: ezek céglogó, monogram, vagy bármilyen tetszőleges formában rendelhetők.

Csúcsfogyasztó: grillsütők kicsiknek, nagyoknak 5

—-Japán grill—-

A japán ételek kedvelőinek szánják a designban sem utolsó Edo grillsütőt, a Kalamazootól. Persze nem sushit készítenek rajta, hanem jakitorit, Japán közkedvelt gyorsételét. A jakitori sütödéktől ihletett grillsütő nagy felületen nagy hővel gyorsan készíti el az előre pácolt finomságokat, fedele két irányban szétcsúszik, szabaddá téve a 50 x 60 centis sütőfelületet, a két szárnyon pedig a kellékek kapnak helyet. 7500 dollár.

Csúcsfogyasztó: grillsütők kicsiknek, nagyoknak 6

—-A grillguru kedvence—-

Amikor megkérdezték Steven Raichlen grillgurut, 25 grilles szakkönyv szerzőjét, hogy melyik a legek-legje a grillsütők között, habozás nélkül azt válaszolta: a Kalamazoo 900HS Grill. A 14 ezer dolláros készülék mindent tud, ami a melegítéssel, füstöléssel, sütéssel kapcsolatos, mindezt persze a legjobb minőségű anyagokkal. Aki teljesítményre megy, annak szól a grillsütők Hummerje.

Csúcsfogyasztó: grillsütők kicsiknek, nagyoknak 7

—-Grill szórakoztatóközpont—-

Reméltük, hogy nem hazudtolja meg magát az amerikai piac, és nem tévedtünk. A Gourmet 3000 Sports Bar & Grill ugyanis egy normál magyar kertbe talán be sem fér. Valódi szórakoztatócentrum ez, két 17 colos LCD képernyővel és egy Clarion CD/DVD-lejátszóval ellátva. A beépített hűtő, sörcsapoló és koktél-bar kiegészítőkkel felszerelt szabadtéri konyha három kivitelben, tégla és kétféle kővariációban kapható, 30 ezer dollárért.

Csúcsfogyasztó: grillsütők kicsiknek, nagyoknak 8

Javasoljon Ön is terméket a Csúcsfogyasztóba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik